четвъртък, 10 март 2016 г.

Био Лавандулова вода от ArminaBio

Здравейте!

Рядко показвам в блога бяла козметика или за грижа за кожата. Залагам предимно на декоративната козметика защото тя ми е по-интересна. Но за био лавандуловата вода на ArminaBio си заслужава да се спомене според мен. 

Получих това стъклено шишенце в една от кутиите на Good Box (кутия, която много харесвам, между другото). И понеже досега не бях ползвала флорални води, реших да я тествам от любопитство. С времето установих, че много ми допада и я използвам редовно. 


Според информацията, която прочетох (понеже не съм особено запозната и веща с био продуктите) тази лавандулова вода е получена при директна дестилация от лавандулови цветчета и в нея няма вредни съставки. 

Препоръчва се да се съхранява в хладилника, но аз я държа на тъмно място и засега нямам проблем с нея. Срока на годност е 4 месеца. Но 100 мл. преспокойно могат да се изхабят за това време. 

Ароматът на лавандула винаги ми е бил любим, защото е много успокояващ. Тази вода обаче има по-различен аромат от този, който аз си представях. Може би разликата идва от това, че "био лавандуловата вода на ArminaBio е получена директно от лавандула, а не като страничен продукт от дестилацията за производство на лавандулово масло". 


Използвам тази флорална вода като тоник - за почистване и освежаване на лицето. Забелязах, че действа успокояващо на кожата ми и то най-вече когато имам някое несъвършенство. 

Нанасям малко от нея на едно памучно тампонче и минавам по цялото лице и шия. Оставя кожата ми чиста и мека. 

На етикета пише, че освен в козметиката лавандуловата вода може да се използва и в кулинарията и да се пие. Аз обаче така и не се осмелих на тази крачка...

Според мен био лавандуловата вода наистина има безценни качества и се радвам, че я включих в ежедневната грижа за кожата. Сега определено имам желание да пробвам и другите флорални води на марката. 

Вие коя бихте ми препоръчали? 

4 коментара:

  1. Супер! Винаги се радвам, когато някой се докосне до био козметиката и оцени прекрасните ѝ качества!
    Аз също имам тази водичка, но чакам да дойдат по-топлите месеци, когато кожата ми ще е по-мазна. Лавандулата е по-подходяща за такъв тип кожа.
    Поздрави!
    Ще чакам още ревюта на натурални и органични продукти! ;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, винаги когато имам досег с био продукти, съм очарована :)

      Изтриване
  2. За първи път чувам за тази вода, но си мисля от прочетеното, че си заслужава да се пробва. Поздрави за статията!

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...