неделя, 17 юли 2016 г.

Козметични разочарования - 2016

Здравейте!

Не съм правила пост с разочаровали ме продукти от миналата година. А те за съжаление се трупат...Но това е неизбежно имайки предвид колко спонтанни и необмислени покупки правя доста често. Все си казвам, че повече ще обмислям какво купувам, но вместо да го направя, се стига до пост като този. Надявам се да ви помогна да избегнете да харчите пари на вятъра. 

Разбира се, трябва да изясня още в началото, че в този пост може да присъстват ваши много любими неща. Но както знаете, всички сме различни и това неминуемо води до различни мнения и вкусове. 


  • Golden Rose Longstay Liquid Matte Lipstick - 01
Ей, нищо не съм чакала да дойде по нашите магазини както това течно матово червило. Голямо нетърпение беше...и после голямо разочарование. Първо, цветовете хич не са мой тип. Единственото, което харесах и си взех, 01, ми прави бяла линия веднага след нанасяне. Какво ли не правих, нанасях по малко, разнасях с пръсти, но за съжаление ефекта си е все същия. 
  • Essence Eyeshadow - 20 Rosy Happiness
По-сухи и непигментирани сенки едва ли имам в колекцията си. Цветът е разкошен, но просто не може грам да се види на клепача ми. Имам и други сенки от Essence, и единични и в палитра и с тях нямам такъв проблем, но тези конкретно не стават хич. 

  • Bourjois La Laque Gel 02 Chair et tendre
Цветът е разкошен, точно в мой стил, подобен на Essie Fiji. Обаче формулата му е ужасна. Толкова е гъста и четката толкова много загребва, че става адски дебел слой. Освен това се разтича по кожичките ми и положението става дори по-зле. Много жалко.
  • Max Factor Facefinity 3 in 1 Foundation - Sand 60
Имала съм американската версия на този фдт (на Covergirl) и помня че страшно много го харесвах, даже го изхабих. Помня обаче, че зимата ми беше доста изсушаващ, затова сега за лятото реших да си взема бг версията. Покривен е, кадифено матов, но много подчертава порите. Аз нямам кой знае колко разширени пори, обаче с този фдт изглеждам така все едно имам. Просто е невъзможно кожата ми, особено покрай носа да изглежда добре с този фдт. 
  • Klorane Hair Detangling Spray 
Косата ми много се заплита, затова винаги след баня използвам спрей за разплитане. Помня, че преди съм имала шампоан на Klorane, който не харесвах, обаче да ме пита някой защо си взех пак техен продукт за коса. Може би защото беше намален. Изхабих половината с надеждата да видя ефект, но за съжаление си остана само дефекта. Спрея е лепкав, не допринася с нищо за по-лесното сресване на косата ми и на всичкото отгоре я прави на клечки. 

  • Balea Body Gelee
Тук може малко да ми се смеете, ако това не е желе за тяло а душ гел. Но аз не говоря немски, а на българския етикет не се уточнява какво точно е това чудо. Пише само, че е желе за тяло и аз го използвах след баня. Ужасно лепкаво е и попива адски бавно. 
  • Bilka Grape Micellar Water 3 in 1
Харесвам продуктите на Билка и може би и мицеларната им вода щеше да ми допадне ако не ми лютеше ужасно на очите.
  • Bourjois Rouge Edition Souffle de Velvet - 04 Ravie en Rose
Преди време тези матови суфлета за устни бяха намалени и аз си взех коралово. Но пигментацията е буквално нулева, и дори малкото което успявам да нанеса на устните си се изтрива когато се опитам да добавя още един слой. 

  • Golden Rose Ice Chic - Neon 303
Тази година съм на оранжева вълна и затова си купих този ярък неонов лак от новата серия на Golden Rose. Цветът много ми харесва, перфектен е за лятото. Това, което не ми харесва е течната и неплътна консистенция. Сега ще кажете, ама нали преди малко се оплака за другия лак в този пост точно за обратното - че е твърде гъст. Сега пък за този, че е твърде течен. Ами за съжаление е така - дори на два слоя не покрива на 100% ноктите и те прозират отдолу. Не обичам когато ми се налага да слагам три слоя. 

Сложила съм на снимките и крема за очи на Clarins, но сега проверих и той вече е присъствал в пост за разочарования, затова няма да се повтарям - може да разгледате поста тук

До скоро!

11 коментара:

  1. Пробвай да сложиш лака на ГР върху бял , ефектът ще е много добър :) Тук пуснаха специална серия на Р2 с прозрачни лакове неони в комплект с бял хаха прозрачното става много наситено върху бялото :)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси, Мериии :) как не съм се сетила... :D малко е играчка така, ама пък ако ефекта е супер, ще си заслужава :)

      Изтриване
  2. За неоновите и аз съм чувала първо задължително да се поставя бял лак. Фдт-на на Макс Фактор си спомням, че ми бе харесал пък на мен. А, за червилото течното мус на Bourjois и на мен не ми хареса. Нищо общо с другите течни червила, които имам и направо тази линия Rouge Edition тяхната.. май не е за мен ;д Нищо не ми допада от нея :(

    ОтговорИзтриване
  3. ФДТ-ът на Max Factor ми е един от любимите, но пък това си доказва за пореден път, колко сме различни и как няма продукт, който да работи еднакво добре при всички ни :)

    ОтговорИзтриване
  4. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  5. Аз тези матовите червила на ГР толкова ги харесах, че ги препоръчах на всички мои приятелки. Цветовете са странни, съгласна съм - аз си взех едно кафяво и едно вишнево. И двете при мен стоят много добре, без грам забележки. Кафявото сякаш издържа повече - по 6 часа буквално, като в това време постоянно пия нещо и устните ми допират чаши и шишета постоянно и вече като дойде време за хапването се пообира и остава като контурен молив една идея нанесен и по-навътре по устните. Бордото издържа при същите условия 3 макс 4 часа.
    Съжалявам, че не сте се разбрали с тези червилца :(

    http://nikovamua.blogspot.bg/

    ОтговорИзтриване
  6. Wow Не мога да повярвам за червилото на Golden Rose,моето е 03 и нямам този проблем.Много го харесвам, цветовете са нестандартни, но модерни, изглеждат ми тип Instagram :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Има едно сиво-тоуп, може пък да го пробвам за есента :)

      Изтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...