събота, 15 октомври 2016 г.

Catrice HD Liquid Coverage Foundation - ревю

Здравейте!

Позабавих се малко с ревюто за новия фдт на Catrice, но имах доста противоречиво мнение за него, а и ми се искаше да бъда напълно обективна. Беше ми нужно време, за да го изпробвам и да реша дали ми харесва или не. Ако ви е интересно какво мисля, четете по-долу. 


Намерих го по случайност още щом го пуснаха по магазините. Веднага грабнах цвета, който ми се стори най-подходящ за мен и дори не погледнах цената. Чак на касата разбрах, че струва 13.99 лв., цена която ми се струва твърде завишена за дрогерийна марка като Catrice.

Бях толкова нетърпелива да го пробвам, че в началото чак не ми хрумна че би могъл да има недостатъци. Но затова по-нататък. Нека почна от опаковката и цвета, който си избрах.

Catrice HD Liquid Coverage Foundation е в стъклено и доста масивно шишенце, а апликатора реално е пипета. На мен тя не ми е особено удобна и практична, губя време да бъркам по 100 пъти, за да изкарам необходимото ми количество продукт. Иначе количествотo е 30 мл., стандартното за фдт.


030 Sand Beige е третия по ред от общо четирите цвята, които се предлагат. Има розов подтон и на мен ми пасва перфектно, но ако сте с жълт подтон, не се подвеждайте по името beige, защото според мен ще ви е твърде розов.

Този фдт е матиращ, тоест е по-подходящ за мазна или смесена към мазна кожа.

Аз лично предпочитам да го нанасям с оригиналния бюти блендер, защото така стои най-добре върху кожата. Има средно до пълно покритие, но стои естествено, даже доста. Супер дълготраен е и удължава трайността на продуктите нанесени над него - бронзър, руж, хайлайтър.

Единственото, което не ми харесва, е че ми подчертава порите покрай носа, нещо което не мога да избегна по никакъв начин. Купих си отново базата за грим Benefit Porefessional, но дори с нея положението е същото. Не е чак плачевно, защото моите пори не са чак толкова зле, но ме дразни че не стои перфектно както ми се иска.


Има матов завършек и с него кожата ми почти не се омазнява. Изчезва равномерно и дори в края на деня изглежда добре.

За тези, на които не им се чете целия пост, ето накратко плюсовете и минусите:

+ 

покривен е;
траен е;
цвета ми пасва перфектно;

-

цената му е висока;
опаковката е тежка и стъклена/неудобна за път;
подчертава порите;


Аз го използвам всеки ден и ми харесва, просто си има недостатъци и не мога да му дам оценка 10 от 10 както вярвах че ще стане като го купувах.

Надявам се това малко позакъсняло ревю да ви е било полезно все пак.

До скоро!

2 коментара:

  1. Здравей,на същото мнение съм,даже от мен още 1 минус-не е покривен достатъчно за проблемна кожа!

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...