сряда, 19 април 2017 г.

Изхабени продукти

Здравейте!

Това е типичния пост с празни опаковки, просто го кръстих по-различно поради факта, че има едно две неща, които са изхабени, но не и празни. Обичам да наричам нещата с истинските им имена, затова когато кръстя пост "празни опаковки", то наистина в него има само такива. Така и за мен самата е по-реалистично когато се върна назад и видя какво наистина съм изхабила докрай, особено що се отнася до декоративната козметика. Нещата, които са наполовина празни, но не харесвам или ползвам, както и тези които са се развалили, директно отиват в коша, защото за мен те не са изхабени докрай и така залъгвам сама себе си, че съм изразходила нещо, което реално не съм. 

След това лирическо отклонение преминавам към самия пост. 


Много ме е яд, че този път почти нищо от декоративната козметика не съм успяла да изхабя. Само две спирали, от които едната така или иначе не харесах чак толкова - L'Oreal Volume Million Lashes. И L'Oreal Mega Volume Hippie, която ми допада доста, просто много бързо свършва или изсъхва. 


По традиция съм изхабила няколко душ гела - стандартно любимия ми Dove, един бюджетен от Avon и един на Fa, чийто аромат изненадващо много ми хареса. 

И нещо, което изхабих по-бързо от очакваното и от което съм страшно разочарована - хартиена пила от Titania. Взех си я едва в началото на годината, а вече не е използваема. Хем гледах да е възможно най-устойчива заради твърдите ми нокти, но тя не издържа дълго. 


Изхабила съм и три продукта за коса, от които бях що годе доволна. Шампоанът на L'Oreal от новата серия е страхотен, защото държи косата поне 3-4 дни чиста, но не я пресушава. Обаче ми докара ужасен пърхот и ми раздразни скалпа. Имам още една опаковка от него, просто ще я ползвам от време на време. За пореден път осъзнавам, че освен шампоана за обем на John Frieda, другите техни продукти просто не правят нищо за моята коса. Така се случи и с Full Repair - много шум за нищо... 


Кремът за  коса/балсамът Schwarzkopf Ultime Omega Repair не беше лош, улесняваше сресването, но не бих го купила отново, защото все си мисля че мога да намеря нещо по-добро. 

Предполагам вече сте научили за моята вечна борба да си намеря действащ продукт против изпотяване без вредни съставки. Винаги обаче гледам да разполагам и с един стик, на който знам че мога да разчитам на 100%. В днешния пост имам по една празна опаковка и от двата вида. Bio Pha си свърши добре работата в по-хладните дни. В по-горещите обаче използвах Rexona Linen Dry


Изхабих още една опаковка от измивната пяна/гел за лице Apivita с маслина и лавандула. Определено ми е много любима, защото е с добър състав, измива лицето ми добре, като оставя кожата чиста, мека и гладка. 

Маската на Sephora този път изсъхна без да се усетя и стана неизползваема. Почти празна е, има максимум за веднъж още, но все пак ме е яд, че не й се насладих до край. Това е най-любимата ми почистваща маска за лице, която дори ме отървава от черните точки. 

Дойде време да се разделя и с гъбката за фдт на Real Techniques. Бях я зарязала за поне година и не я ползвах, защото се бях вманиачила по бюти блендъра. Обаче когато и той взе да сдава багажа и се замислих, че не ми се дават пак 34 лв., се присетих за по-бюджетния вариант. Ползвах гъбката на RT едва месец два и тя започна да се рони, така че е време да я изхвърля. Но я харесвам и затова вече имам нова. 

Заела съм се сериозно с използването на няколко определени продукта от декоративната козметика, та се надявам скоро да има update...

1 коментар:

  1. Наскоро имах възможност да пробвам L'Oreal Volume Million Lashes и също бях разочарована. И преди съм използвала спирали на Лореал и честно казано нито една не ми е допадала... Явно самата марка не е силна в производството на спирали за мигли.

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...