неделя, 9 април 2017 г.

Makeup Haul - стари любимци и нови неща

Здравейте!

Последният ми пост с нови гримове е от февруари, а от тогава си купих няколко неща. Голяма част от тях купувам за втори или трети път, така че са стари любимци. Други пък имам, но в различни цветове (червилата на MAC и олиото за устни на Clarins). Имам вече и три нови гъбки за нанасяне на грим, защото упорито се опитвам да намеря достоен заместник на незаменимия бюти блендър. 


За пореден път си купувам фдт Maybelline Fit me Matte & Poreless. Добре, че вече ги има и тук. Този месец е намален на 8 лв. в Lily, така че ви препоръчвам да се възползвате. 

Сдобих се отново и с два мои любими коректора - Maybelline Fit me и Rimmel Match Perfection, като си ги поръчах от enzo.bg. 


Следват две спирали на L'Oreal - един голям любимец - False Lash Wings Sculpt (около 20 лв. от enzo.bg) и едно голямо разочарование - False Lash Superstar X Fiber (беше намалена на 18 лв., но вече не е). Първата купувам за пореден път, защото ми прави миглите разкошни. А втората не прави нищо за миглите ми, а и освен това част от фибрите падат под очите през деня и приличам на панда. Не бих я препоръчала на никой. 


Продължавам търсенето на ефективен по-безвреден дезодорант против изпотяване. Консултантката в кварталната аптека ми препоръча силно рол-она Nuxe Long Lasting. Не съдържа алуминий и засега ми върши работа, но истинския тест предстои в по-топлите дни. 


Имам и два нови ружа от Essence - 30 Rose me up! и 10 Satin Coral. На достъпна цена са (около 5,50лв.) и са много трайни на моята кожа. Единия е матов и нюд с розов подтон, а другия е коралов и със сатенен завършек. Според мен са един много добър дрогериен продукт.


Нещо ново за мен са Lip Cushion-ите на Catrice. Отдавна не бях си купувала продукт на марката, но тези ме заинтригуваха. След като на сляпо (тестера го нямаше) си избрах 030 Coraline's Crush (ярко коралово), побързах да се сдобия и с цвета, който първоначално си харесах - 010 Rather Be At Coachella - пепел от рози (забравих да го снимам, защото е в чантата ми). Това в общи линии са гъсти и пигментирани гланцове за устни/течни червила.

Любовта ми към червилата на MAC не стихва и успях да се сдобия с още две - светлия нюд Japanese Maple и ярко кораловото и матово Tropic Tonic. Едното е перфектно за по-тъмен грим на очите, а другото е идеално за пролетта и лятото.


от ляво на дясно: Catrice, MAC Tropic Tonic, Japanese Maple, Clarins 05

Както споменах в началото, се опитвам да си намеря добра гъбка за нанасяне на фдт и коректор, защото според мен това е най-добрия начин да получиш най-естествен завършек. Бюти блендъра ми вече е за смяна, но не ми се дават пак 34 лв., затова си поръчах гъбката на Real Techniques (тъкмо метнах предната в коша). Обаче междувременно попаднах на новите две гъбки на Eco Tools и си ги взех от любопитство. Скоро ще споделя мнение.


Напоследък устните ми са в ужасно състояние - постоянно са сухи и напукани и реших да пробвам да ги ексфолирам. В идеалния момент се появи ексфолианта с мед на Sephora (струва около 10 лв.). Тествам го засега и се уча как действа, та ще видим дали ще ми помогне.

Една колежка има Clarins Instant Light Natural Lip Perfector в цвят 05 Candy Shimmer и се зарекох като ги намалят (често ги пускат на касата в Douglas на по-ниска цена от обичайната) да си го взема. Аз вече имам 04 и си го ползвам и харесвам, но е прозрачен, а 05 е светло коралово-розов и според мен е перфектен за пролетта.



До скоро! 

4 коментара:

  1. Къшън глоса на Катрис точно тези дни го заглеждах и май ще си взеа. :) Случайно да си забелязала цвят 02 какво точно представлява, дали има нещо розово в него, както би следвало според името?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Погледнах го, но не го помня особено много... сякаш беше леко mauve, но да не те подведа, виж го на живо или в google.

      Изтриване
  2. Отговори
    1. Според мен да, моята лятото става мазна и тогава този фдт ми е ок...

      Изтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...