неделя, 23 май 2021 г.

Продукти, които ме разочароваха - пролет 2021

 Здравейте!


Събраха се няколко неща, които не харесвам и които за мен лично са разочарование и днес реших да ви покажа кои са те. Ако на вас са ви любими, кажете ми защо. 



Имам 3 крема за очи, които не харесах поради простата причина, че не са ми достатъчно хидратиращи. Mоже би биха били по-подходящи за някой, който има нужда от леко подхранване на зоната под очите (20+), но на мен ми трябва нещо наистина сериозно (30+), което досега съм намерила в Kiehls avocado eye cream и Origins Ginzing. 


  • L'Oreal Hyaluron Specialist eye cream
Харесвам два други продукта от тази серия - измивен гел за лице и хидратиращ серум за лице. Обаче този крем за очи е прекалено лек за мен. Има бяла, не мазна консистенция, леко наподобяваща силиконово усещане. Попива бързо, не е лепкав.





  • Lumene Nordic Hydra Purity Dew Drops Hydrating Eye Gel
И тук положението е подобно, много харесвам кремът за лице от същата серия (взех си ги в комплект). Това не е крем, а гел, както името подсказва. Може би грешката е моя, че очаквах да е по-хидратиращ. Геловете за очи сякаш са една идея по-леки и като консистенция и като действие.

  • Nuxe Bio Buckwheat Anti-puffiness, anti-dark circles reviving eye cream
За този имах най-големи надежди и го ползвах доста, обаче така и не видях търсения от мен ефект. Отново много лека, почти прозрачна консистениця, която попива бързо и не лепне. 


Докато съм на темата за зоната под очите нека спомена и двата коректора, които много ме разочароваха. 

  • Essence Camouflage Matt Concealer - 20 light ivory

Не съм си го купувала този, беше ми подарен. Знаейки, че е матов бях убедена, че няма да е подходящ за мен. Подчертава и без това сухата ми зона под очите още повече и се впива във всяка гънка и бръчка. Може би ако кожата ви е по-мазна, може да ви допадне. Няма добра покривност според мен. 



  • Jouer Essential High Coverage Liquid Concealer - Creme Cafe
Това ми е едно от най-големите разочарования не само в днешния пост, а като цяло. Толкова го исках и така се радвах като дойде, че чак и в пост с любимци мисля, че съм го слагала (или поне на снимка във Facebook). Има адски суха консистенция, матов е и покривен. Другата му главна характеристика е, че ме прави да изглеждам на 50 и с него ми личат бръчки, които даже още нямам. Това е най-впиващият се и ужасен коректор на света, като се конкурира може би само с Born This Way на Too Faced (и той трябваше да е в този пост, ама го изхвърлих вече).
  • Rimmel Lasting Radiance Foundation 070 Porcelain 
Имах преди години този фдт, но не помнех нищо за него. Тъй като от известно време съм на вълна glowy фдт-и, реших да го издиря в ДМ и да си го взема. Цената му е около 20 лв, което ми се вижда прекалено много, но имах късмета да е намален двойно. Казах си - това е знак, купувам го, имаше и точно моя цвят. Не ми харесва не защото е glowy, а защото не стои добре на моята кожа, подчертва ми някои участъци, на други стои сякаш над кожата и не се слива с нея. 

  • Benefit They're real magnet mascara
Добре, че си взех мини от тази спирала, иначе щеше още повече да ме е яд. Като качества е добра, даже доста добра. Но много ми се размазва, буквално 10 минути след като я сложа я виждам размазана по клепача ми. Аз имам hooded eyes (не знам превода на бг), и миглите ми стават дълги щом сложа спирала и се опират в клепача ми. И с други спирали ми се случва, обаче с тази е нещо наистина страшно. 




  • Narciso Rodriguez Narciso eau de parfum poudree

Много рядко си харесвам парфюми аз, но също толкова рядко се случва някой парфюм чак толкова да не ми хареса. Имам тестер от този и се пръснах един ден, като едва го изтърпях. Този парфюм е от онези, които не можеш да понасяш на себе си и чак ти става лошо и те заболява главата. Може би е заради розата в състава, защото аз не харесвам аромата на това така прекрасно цвете. Без да ми се сърдят по-възрастните жени, ама този парфюм е като за баби. 
  • Catrice Kaviar Gauche гланц - Rose Spectacle 
Дано това недоразумение да е от някоя лимитирана колекция. Отдавна не харесвам повечето гримове от ниския клас, но все пак се намира тук таме някое добро попадение. Ама този гланц не е едно от тях. Първо е в много малка опаковка, с изключително малък апликатор, който не вади достатъчно продукт и е необдходимо да нанесете 10 пъти за да сложите желаното количество на устните. Второ, има твърде силно изтръпващо усещане на устните. Трето - лепкав е. Съветвам ви да го пропуснете ако го видите. 



Това е от мен за днес! Поздрави!

Меги

Няма коментари:

Публикуване на коментар