вторник, 22 октомври 2013 г.

Продуктите на Дева, които притежавам

Здравейте!

Преди време бях попаднала на изгодна промоция на два крема на Дева - един за ръце и един за крака. Освен тях, в колекцията си имам и една маска за лице. Та, реших, че е време да направя ревю на трите неща, които имам на марката. Тя е българска и смятам, че е редно поне да се пробват някои неща, за да се даде шанс на родното. Не съм пробвала други неща от Дева, така че не мога да правя генерални заключения за качеството на продуктите като цяло, но ще дам искреното си мнение за нещата, които имам. 

Ето ги и тях. 


Може би преди половин година, ако не и повече, реших че многото маски за лице, които имам, не ми стигат и ми трябва нова, хидратираща. Затова заложих на тази на Дева за 25-35 години (за справка, аз съм на 28). Тази маска съдържа био екстракт от смокиня, био екстракт от масло от маслиново листо, био ший масло, масло от макадамия и масло от гроздова семка




Съставът на тази маска е повече от впечатляващ. За съжаление обаче тя на мен не ми служи за абсолютно нищо, или поне аз така се чувствам. Стоя с нея както е указано, махам я и ... едно голямо нищо. Нито чувствам кожата си хидратирана, нито мека или гладка... все едно не съм си правила маска. А не е като да съм я ползвала веднъж два... Не знам, просто при мен ефекта е нулев. 

За сметка на това обаче, мнението ми за двата крема, които имам, е напълно противоположно на досегашните ми словоизлияния.



Взех си тези кремчета в комплект на промоция за 3,80лв.!!!!! от магазин Елитис. Е, естествено си има уловка и тя е, че кремът за крака е със срок на годност до 15.12.2013г. Няма пълно щастие. Аз съм от хората, които поглеждат срока на годност на всяко нещо, което купуват и още в магазина знаех за какво става дума. Но смятам, че първо - до декември има време, и второ - за тази цена няма какво повече да очаква човек. Та си го взех комплекта без много да му мисля. И не съжалявам, защото и двата крема са страхотни и ми вършат чудесна работа. 

За крема за ръце се изписа много из блог пространството и аз като човек, който винаги има по няколко подобни продукта (един в чантата, един в банята, един на нощното шкафче, един в офиса) не можех да допусна такъв пропуск. Аз вечно използвам крем за ръце, без значение от сезона. Кожата на ръцете ми изсъхва от всяко миене на чинии, та дори и и от миенето на ръцете по няколко пъти на ден. А веднага щом задуха само малко вятър, и ръцете ми започват да се цепят. Отдавна исках този крем и когато го видях на промоция, знаех че ще е мой. 


Всъщност този крем не е само за ръце, а и за нокти. Защото и те трябва да се поддържат и хидратират. Той съдържа био масло от сладък бадем, био масло от бабасу (палмово дърво, което вирее в северната част на Бразилия), какаово масло, масло от маслина и витамин F. Този крем има негъста бежова консистенция, която попива сравнително бързо. Има аромат на "мокри бисквитки", тоест на бисквити потопени в мляко, ммммм :) Ползвала съм какви ли не кремове, от скъпи и известни, до никому познати и супер евтини и мога да кажа, че този много ми харесва. Омекотява кожата на ръцете и попива достатъчно бързо. Аз работя на бюро и много мразя да пипам с мазни с крем ръце по каквото и да било по него. Преспокойно мога да дам на този крем (засега, все пак още не е дошла зима, за да му проличи доколко е добър) пълна шестица. Много добро попадение, което препоръчвам.

Кремът за крака, който всъщност е с наближаващ изтичащ срок на годност, е против изпотяване и също много ми допада.


Ако трябва да бъда честна малко завиждам на хората, чиито крака не се потят. При мен това си е проблем, който не мога да реша дори с пудра. Но този крем донякъде помага. Казвам донякъде, защото не може при 30+ градуса да предотврати напълно изпотяването. Но помага, наистина помага. Имам чувството, че има действието на матираща пудра, само че за крака и във формата на крем. Мирише както всеки втори крем за крака - на мента и лимон, тоест супер свежо. Мажа се с него вечер преди лягане, когато се сетя, както и сутрин. Признавам си, не съм особено редовна, затова не знам дали ще успея да го изхабя до декември, но дори и половината да остане, пак ще си е струвало. Този крем също го препоръчвам, но само да вметна - той все пак не прави чудеса, просто намалява потенето, не го спира напълно.


Мисля скоро да си купя още нещо на Дева, пък дано ми хареса. Вие какво бихте ми препоръчали на марката?


Усмихнат ден! :)

6 коментара:

  1. Надявам се, че нямаш нищо против да пусна един линк:
    http://a-cup-of-teia-ted.bg-damma.com/2013/09/12/rubella/
    двата крема са от по-евтината, не-био-серия; по-късно се сдобих и с крема, за който ти пишеш, но не съм допълвала ревюто
    та за какво ти пиша всички тези неща - обикновеният крем с какаово масло има същия прекрасен аромат, но по-добро действие за сухи ръце - пробвай и него :-)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ооо, благодаря ти за съвета, със сигурност ще го пробвам, обожавам кремове за ръце :)

      Изтриване
  2. Моляяяя.... къде съм бляла. С кремчето за ръце, което и аз обожавам –малко време ми трябваше обаче- си къпих крема за крака с кайсия с цел да съм малко по-грижовна към краката си. не ми се получава пак много. Явно ми е трудно да си създам такъв навик, нооо и той е със свежа миризма. Моити крака много се потят, а и обичам комбинацията мента и лимон. Добре, че сподели. Око бях гледала внимателно, щях да съм със по-задоволени сетива :ддд

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ти пък точно дето си имаш във Варна онзи огромен и страхотен Елитис, да пропуснеш... ще трябва като дойда във Варна да пообиколим заедно :)

      Изтриване
    2. О, няма нищо против ;) Сами се обади предварително да се уговорим.
      Той този така огромен Елитис все го сънувам. Хич не ми е на път, аз съм буквално в другият края на града и дори и по-малките Елитиси не успявам да атакувам. Всички са ми неудобно разположени, пък което е около мен печели ;дд

      Изтриване
    3. Това си е голям пропуск, аз ако можех, само от там щях да си купувам всичко, хем има огромно разнообразие и има буквално всичко, хем е супер евтино и изгодно :)

      Изтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...