неделя, 27 октомври 2013 г.

Любими есенни лакове за нокти

Здравейте!

Макар навън да не се усеща особено, най-вече през деня, си е есен. Това е един от любимите ми сезони, температурите падат, но пък е някак топло за душата. Всичко около нас е в меки и приятни нюанси. Обичам падащите листа, както и аромата на есен. Именно в този период от годината започват да ми носят цветове като кафяво, сиво, лилаво, а отскоро и горчица

Точно затова много ми се прииска да ви покажа кои са любимите ми цветове, що се отнася до лакове за нокти. Предупреждавам, че не за всички показани лакове ще чуете страхотно мнение, по-скоро ми се ще да наблегна на самите цветове. 



Започвам от ляво на дясно :

1. Golden Rose Jolly Jewels 103 - прекрасен златен глитърен лак. По принцип не си падам по такива лакове, но този е някак специален и магичен. Няма значение дали ще се носи самостоятелно или като акцент, все е искрящ и прекрасен. Имайте предвид обаче, че много оцветява ноктите, носете го задължително над основа. 



2. She 314 - Цветът на този лак е тъмно маслено зелено. Самият лак, за съжаление, е един от най-некачествените, които имам. Като цяло всички лакове от тази марка на моите нокти не стоят и ден. Показвам ви го все пак именно заради прекрасния наситен есенен цвят. 

3. Essie Vested Interest - едно от новите ми попълнения в колекцията. Вече го пробвах и смятам, че е различен от всичко друго, което съм имала досега. Трудно ми е да определя самия цвят - да речем, че е графитено тъмно зелено. Много приятна консистенция, четката ми е удобна за нанасяне. Очаквах може би само трайността да е малко по-голяма. На моите нокти стоя непокътнат едва 3 дни




4. О.P.I Don't Talk Bach To Me - Това е още един трудно определим цвят, нещо средно между пастелно зелено, охра и горчица. Това, което в последствие забелязах, са малките перлени едва доловими частици. Добре че си личат само на слънчева светлина, защото иначе едва ли бих го носила. Просто обичам пастелни матови (тоест да не са перлени, брокатени и тем подобни) лакове. Отново един различен цвят, който на други марки не съм срещала. Браво на O.P.I  за идеята. Този лак на моите нокти се нанася лесно, изсъхва бързо, не става на балони (един от малкото) и държи седмица

5. Flormar 427 - Лак, без който есента не би била същата за мен. Сиво-кафяв мек нюанс, подходящ за всеки тип облекло. Хем е забележим, хем нежен и топъл. Като цяло мнението ми за лаковете на Флормар е много добро. Евтини са, достатъчно качествени и имат прилична издържливост.




6. Flormar 413 -  Ето това е моят лак номер 1 за есента. Топъл кафяв нюанс, все едно на ръцете си имам течен шоколад или паднали в парка листа. Прекрасен цвят, който мога да нося цял сезон без да ми омръзне. Много е елегантен. Наистина ми е любим и ако трябва да избера само един лак за есента, то той би бил именно този. Препоръчвам го с две ръце. 

7. Golden Rose Rich Color 31 - Този лак е с така обичания от мен цвят слива. Миналата година бях на такава вълна и се сдобих с него. Но, какво разочарование, не стоя на ноктите ми и ден. Дадоха ми съвет, че с топ лака от същата серия е бетон откъм издържливост и може би ще го пробвам, но не мисля че е редно да си задължаваш клиентите да купят два лака едновременно, ако искаш единия да е траен?!



А ето и една комбинация на два от лаковете, която се получи в този си вид съвсем спонтанно и случайно. На всички нокти, без безименния съм с лака на O.P.I Don't Talk Bach To Me, а на безименния съм с кафявия 413 на Flormar. Лястовичката е лепенка и е от Bourjois. За мое голямо учудване тази на едната ми ръка издържа геройски след миене на мноого чинии. Тази на другата ми ръка нямаше този късмет...




Това са моите любими цветове за ноктите ми през тази така топла есен. А вашите кои са? 


Желая ви успешна нова седмица! <3


12 коментара:

  1. Леле, очите ми останаха върху Опи-то и Еси-то <3 <3 <3

    ОтговорИзтриване
  2. Много са красиви всичките!Обаче тези на ОПИ и Еси са уникални !!! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Impala имат същия цвят слива като на Golden Rose :)

    ОтговорИзтриване
  4. Много добър подбор - особено Флормарите :-)

    ОтговорИзтриване
  5. Много са ти хубави Меги, и аз отдавна искам да си направя подобна колекцийка и пост.. сега съм установила че нямам никакви заелени лакове - имам само неонови и тюркоазени, но не и есенно зелени, та като ми изтече бана на 15-ти ще си купя поне 1-2..

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Как успяваш да се въздържаш от покупки, не знам... и аз трябва да го направя, но все нещо ме изкушава... :(

      Изтриване
    2. Ами купувам си други неща дето не са козметика :))))))))))))))
      но въпреки всичко съм доволна от себе си де. Правя си списък с неща и преценявам кое наистина искам.. преди се изкушавах постоянно..

      Изтриване
    3. Ще трябва и аз да помисля по въпроса сериозно...

      Изтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...