вторник, 22 октомври 2013 г.

I may have been shopping lately - makeup edition

Здравейте!


В последните седмици може маааалко да съм обикаляла козметичните магазинчета и да не съм излизала с празни ръце. От доста време насам все си казвам, че е време да се спра, но така и не успявам. Дано скоро да го направя, че иначе не му се вижда края. Дотогава нека споделя с вас какви благинки си накупих -  от тук едно-две, от там две-три и ей ти на материал за цяла публикация. Не ми се ще да навлизам много в детайли, за да не стане този пост километричен, но познавайки се, имам някакво смътно чувство, че няма да бъда кратка. Така че, който няма нерви и време, моля да не ме "благославя". Стане ли дума за гримове, нямам спирачки...


Хм, откъде ли да започна... Нека да са покупките ми от Варна. Няма да ви показвам всяко едно нещо по отделно, а по-скоро ще групирам нещата в категории. Със сигурност ще направя отделни ревюта на някои от тези продукти. Но всяко нещо с времето си, засега само по две три думи... 

Та, в началото на месеца бях във Варна за ден и докато чаках моите любими племенници и тяхната мама в мола, някак успях да се вмъкна в един два магазина. Първият от тях беше на Рефан и от там си купих първото нещо на Wet'N'Wild - палитра сенки за очи в цвят Е249 Vanity. Очарована съм от качеството на тези сенки - пигментирани са, не се прашат, разнасят се лесно.


След това на пътя ми случааайно се изпречи щендер на Flormar. От там си купих червило от новата им серия Revolution Perfect Lipstick. Аз си избрах есенен (поне според моите разбирания) нюанс винено червено/бордо. Слагала съм го досега веднъж и ми харесва. От там си взех и един лак от "мократа" серия, който е млечно ментов, но забравих да го снимам :(

Жълтото кремче е против първи бръчки и беше подарък към списание Grazia за този месец. То е на Decleor, прекалено скъпа и прехвалена козметика, според мен. Но все пак си е изгодна сделка, затова реших да си го взема. Пробвах го няколко пъти, харесва ми че има метални топченца и е като рол-он. Те охлаждат подпухналите ми напоследък торбички под очите. 

В магазини Лили най-накрая заредиха масления лакочистител, за който само хвалби бях чела. Пробвах го веднъж и мисля, че ще си го купувам отново и отново. Много е нежен към ноктите и кожичките, някак си ги омекотява вместо да ги изсушава както обикновено се случва. 

Освен червилото от Флормар, си взех още 3 и така като ги наредих едно до друго, гледам че са все в същата гама, а дори не съм имала представа. 


Първото от ляво на дясно е на Farmasi (и сигурно ми е петото от тази серия и тази марка), номер 24, ярко Барби розово. До него 01 Coral Calling е от новата серия на Essence. Много приятна мека консистенция, макар да съм го слагала веднъж. Следва така популярното от лятото (по-добре късно, отколкото никога) 06 на Kate Moss за Rimmel. Ох, какъв цвят само! До него е това на Флормар, за което вече споменах. Купих си и един гланц така набързо. Той е от новата серия (да, явно все от нови колекции съм си избирала) на Golden Rose и е номер 05. Единствено не ми харесва, че мирише на лимон, защото това ми напомня на прахче за настинка. 

От аптека Ремедиум си взех промо пакет от розовата мицеларна вода на Bioderma, както и гел за очи на същата марка. Това са може би двата ми най-любими продукта на Bioderma, затова си ги взех за 27лв. Отначало ми бяха казали, че струва 18лв. и аз си казах "уаааууу", но на касата се оказа, че е мааалко повече. Взех си го все пак, и така е супер изгодно. 

Миналата седмица съвсем случайно и буквално за 20 минути минах през бутика на Bourjois в мол-а на бул. България. От там си взех пакет с лепенки и разни декорации за нокти за цената от 9,99лв


Не знам дали си личи от снимката, но тези неща определено НЕ струват толкова. Но отворих пакета чак като се прибрах. Не ви съветвам да си давате парите за това нещо. 
Вече бях на касата, която се оказа в къта на Yves Rocher, когато пред погледа ми се показаха балсамчета за устни на марката и не се сдържах. Купих си това с грозде и е точно мой тип. Ще си кажете какво пък значи това. Ами аз съм малко претенциозна щом става дума за балсами за устни. Не обичам да са твърде сухи или лепкави, както и обратното. Няма угодия, знам, но това балсамче много ми допадна и бих си взела и с още нещо (гледам виновно). 

През целия месец всички фон дьо тени на Bourjois са на промоционална цена 17.99лв., така че си взех отдавна искания Healthy Mix. В началото на месеца си взех от Добрич същия, намален на 10лв., но е супер тъмен и си го оставих за лятото. А сега си избрах номер 54 и го ползвам всеки ден. Той ще си има ревю със сигурност. 

Като стана дума за промоция не знам дали в цялата верига магазини ДМ я има, но аз намерих един, в който купуваш един лак за нокти на Essie и на касата ти дават втори подарък. Не знам дали може да си избираш цвят от купата, но аз го направих. И за 14,99лв. си имам цели два лака.


И двата ми изглеждат есенни. С тъмно зеления вече бях миналата седмица и цветът е супер за сезона. Другият скоро ще го пробвам. Всъщност него си избрах от купата. Отдавна му бях хвърлила око. 

Имах нужда от коректор и се случи така, че сега имам два нови. 


Единият на Manhattan е 2 в 1 - коректор и пудра в бурканчето под него. За този продукт съм решила да пиша скоро, засега ще кажа само че е кремообразен и жълтеникав. Fit me на Maybelline исках отдавна и сега, когато беше намален на 11,99лв. се реших да го купя. Страхотен е и не съжалявам, че си го взех. Даже е трябвало отдавна да съм го направила вече. 

Стикът на Dove не е нещо особено интересно, хареса ми, че е без аромат, парабени, оцветители и алкохол. Препоръчвам го.

И последното нещо вече подарих на колежка, понеже от първото ползване ми стана ясно, че няма да мелим брашно заедно. Става дума за прахообразната очна линия/за опушен грим на Импала. 


Пада ми под очите, размазва се по клепача, заприличах на панда. Много исках такова чудо, но явно не е за мен. 

Опитах се да бъда кратка, но както си и знаех, не ми се получи. Но все пак се надявам някой да е стигнал до края на текста и публикацията да му е харесала.


Лека нощ! <3


10 коментара:

  1. Много сериозен пазар си направила :) Ще чакам следващите ревюта!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, но той е все пак почти за последния месец :) все нещо успява да ме изкуши по тия магазини :D

      Изтриване
  2. Този коректор с пудра изглежда много интересно, а аз никъде не съм го виждала. И аз имам нужда от нов коректор, но съм хвърлила око на Healthy Mix на Bourjois. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Според мен си вземи този, който си си набелязала, особено ако е за под очите... освен, разбира се, ако кожата ти не е с жълтеникав тен, тогава може и този на Manhattan да ти допадне, на мен ми е прекалено жълт за под очите...

      Изтриване
  3. Страхотен шопинг си направила, Меги! Аз имам точно тази палитра на Wet'n'wild и е много хубава :))

    ОтговорИзтриване
  4. Такааа, трудно ми е да преживея факта, че тази вечер не ми сподели за лаковете на Essie и ще си помисля много сериозно дали мога да ти простя ;) Червилото на Флормар ми харесва, но само искам да знам дали и то мирише на борови иглички? Хаха, ако не може и да си взема и аз да пробвам новата им серия ;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Виновна съм, признавам си, ама ако бяхме си говорили за всичко, щеше да се съмне :D Това червило, за наша радост, не мирише като онова, за което ми говориш... това мирише на горски плодове, според мен, но ароматът никак не е силен... а за лаковете, още я има промоцията в ДМ до работа, само кажи и отивам да ти взема :)

      Изтриване
  5. Страхотен пазар си направила наистина! Аз от известно време издирвам сенките на Wet'n'Wild, но все не ги намирам...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. В София ги има в някои магазини на Рефан, за този, който е на Витошка знам със сигурност, че се предлагат продукти на Wet'n'Wild, но не знам дали тази палитра я имат...

      Изтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...