сряда, 12 март 2014 г.

Eco Tools Buffing Brush

Здравейте!

Наскоро писах за любимите си четки за грим. Една от тях е тази за фон дьо тен от Eco Tools. Тя е мой неизменен помощник в гримирането и затова ми се ще да я похваля малко. Егоистично ще е да запазя това съкровище само за себе си. 

Като казвам, че е за фон дьо тен, нямам предвид стандартната плоска четка. Имам и нея, но не я ползвам, защото тя не разнася добре продукта и лицето ми остава на черти. Става дума за четката наречена Custom Coverage Buffing






Честно казано след пробването на обикновената плоска четка за фдт на Eco Tools, stippling на Real Techniques, както и подобие на бюти блендър, установих че ми е най-лесно и удобно да нанасям фдт с пръсти. До момента, в който узнах, че съществува и друг тип четка, наречена Buffing. И още щом мернах Buffing четката на Eco Tools, знаех че няма да й устоя дълго. 

Цената й беше към 14лв.





Дръжката е направена от бамбук, а косъмчетата са синтетични. Не харесвам четки с естествен косъм, защото не мога да си представя, че ще ползвам някоя, заради която са убили животно. Абсурд! Не съм особено наясно кои четки от какъв косъм са, но за тази със сигурност знам че е "earth friendly" и "cruelty free". 

Четката е много мека и косъмчетата са гъсто разположени. Когато я използвам и по нея остане фдт, косъмчетата леко се втвърдяват, но това е нормално. Признавам си, не я мия след всяко ползване (а трябва!), но съм я къпала не малко пъти и досега нито един косъм не е паднал.



Магическото в тази четка е ефекта, който създава. Нанасянето на фдт става с кръгообразни движения и е лесно като детска игра. Така равномерно разнася фдт-а, че накрая не си личи, че имам такъв по лицето си. Абсолютно се слива с кожата ми. Ето затова толкова харесвам тази четка. Лицето ми става безупречно и определено няма ефекта "маска". Това е така дори и с по-силно покривни продукти, като например Revlon Colorstay. Даже мисля, че с него най-добре се получава ефекта "уау" при мен. 

Вярно е, че ако използвам четка, или въобще нещо различно от пръстите си за нанасяне на фдт, се хаби по-голямо количество от продукта. Но разликата не е чак толкова голяма и стряскаща, така че за мен не е проблем. 


Тази четка съхне малко по-бавно просто защото е с гъсто разположени косъмчета. 

Тази четка може да се използва за още много други неща, но аз лично я ползвам само за нанасяне на фдт. 

Не бих могла да твърдя, че това е най-добрата четка за нанасяне на фдт, защото има още много други, които искам да пробвам (Sigma F80 например), но засега ми върши перфектна работа и за момента ми е незаменима.


Дълъг пост само за една четка се получи, но наистина ми се искаше да споделя колко е добра. 

Надявам се да съм била полезна за някой, който е в търсене на добра четка за фдт.

До скоро! <3

26 коментара:

  1. И аз не мисля, че това е една от добрите четки за нанасяне на фон дьо тен, точно обратното. Малко съжалих, че си я купих, сега седи и събира прах. Въпреки това Еко Тоолс имат много хубави четки, просто може би очаквах нещо повече от тази и се разочаровах.

    ОтговорИзтриване
  2. Браво, Меги, че си се постарала да опишеш, за да знаят повече хора. Аз като видях колко бяха хукнали да си купуват онази на Ебелин дето ми беше в разочарованията.. всички насочих към тази.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тази на Ебелин и аз не я харесвам :( исках да споделя за тази четка, защото наистина е хубава, а и може да съм била полезна за някой, който е в търсене на такава :) Мерси, Теди :)

      Изтриване
  3. Почти три години я ползвам и не е мръднала :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ами защо не си споделила с нас за нея? Криеш я само за себе си, а? :)

      Изтриване
    2. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    3. Сподeлила съм, Меги... миналата есен ;)
      http://murfeishun.blogspot.com/2012/09/my-ecotools-brushes.html

      Изтриване
    4. Ох, извинявай, явно съм спала есенен сън тогава :)))

      Изтриване
  4. Аз също имам тази четка вече повече от година и наистина е страхотна, както и всички останали четки на Екотуулс, имам вече доста техни, както и сетове, така и единични. До ден днешен от нито 1 не е паднал и 1 косъм и не са мръднали изобщо. Смятам, че техните четки са просто перфектни за ниската си цена. Това са първите четки, за които инвестирах и винаги ще имам някак по-специално отношение към тях. :))

    ОтговорИзтриване
  5. Нали не мислиш, че убиват животни само, за да направят четка от тях, хаха. Това определено не е истина, защото могат да направят перука от косата ти и да не те убият, нали ? Това, че подстигват някакво животно и взимат от неговите косми не го убива. :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Едва ли приканват някоя катеричка в лаборатория или където и било най-любезно, подстригват я и я пускат да си живее спокойно... Както и да е, темата за животните е дълга и не особено приятна... просто на мен не ми се ще да ползвам четки с косъм от животно и толкова, всеки сам си преценява...

      Изтриване
    2. Аз лично не мисля, че ги убиват. Има разни ферми от които могат да купуват, но да както и да е...

      Изтриване
    3. Дано наистина да не ги убиват. Но и така да е, мен пак не ме кефи идеята да си слагам грим с четка от косми от животни, просто съм си такава...

      Изтриване
    4. И аз съм на това мнение. :))

      Изтриване
  6. Здравей,Меги! От къде си купувала четката,тъй като съм виждала четки на Екотуулс в Лили ,но точно тази все не я намирам?

    ОтговорИзтриване
  7. От доста време искам да си взема хубава четка за ФДТ. Доста съм чела за четките на Ecotools и то все положителни неща. Ще взема и аз да си взема тази за да я пробвам.

    ОтговорИзтриване
  8. Гледам я вече доста време в Лили, но мислех, че е по-скъпичка. Аз имам цял сет на Еко Туулс и съм супер доволна от тях :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Според мен не е скъпа, особено имайки предвид колко е хубава :)

      Изтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...