събота, 29 март 2014 г.

Hello Spring 2014

Здравейте!

Навън вече е пролет и аз нямам търпение да изкарам пантофките и пастелните си дрехи. Настъпи момента, в който да приберем тъмните червила в шкафа и да извадим на показ най-нежните си гримове. За мен пролетта е символ на новото начало и събуждането на природата. В тон с цъфналите дървета и раззеленяването мисля моят грим през пролетта да бъде много нежен и естествен. 

За естествено и свежо излъчване тежките фон дьо тени не са опция, а по-скоро по-леките бб и сс кремове. Според мен след зимата кожата на лицето е поувехнала и избледняла. Така че с оцветените кремове получаваме ефекта "с един куршум два заека".


Разбира се ще трябва да покрием и тъмните кръгове под очите в следствие на пролетната умора. А за още по-свеж и събуден вид е добре да сложим телесен цвят молив в долната водна линия на окото. 

Кафявата спирала стои много-по естествено и не толкова забелязващо се. Така че през пролетта преспокойно можем да минем без огромните черни мигли. 


За здрав и свеж тен на лицето освен многото вода и яденето на зеленчуци, можем да нанесем и малко прасковен руж. И ако все пак се налага прикриването на някое дребно несъвършенство, винаги можем да използваме кремообразен коректор

Моята идея за пролетен грим не включва използването на сенки, но пък понякога те са добър вариант за още по-нежен вид. Така че когато нанасям сенки, ще гледам да са светли пастелни нюанси, или пък любимите ми неутрални, които са удачни за всеки сезон. 


По принцип обичам матовите сенки, но като се замисля малко блестящи частици не биха били излишни за по-сияен вид. 

И сега следва любимата ми част от грима - червилото. За пролет 2014  мисля да нося розови червила, а също и възможно най-естествено изглеждащи гланцове


Според мен тези нюанси са най-подходящи за пролетта. Нежни и пастелни са, като се доближават най-много до цвета на устните ми. Бътър глоса на Nyx изглежда доста ярко на четката, но нанесен на устните е едва доловим. 

Ако все пак искаме да следваме тенденциите в грима за тази пролет, то няма как да пропуснем оранжевите червила


Мен ако питате, ярките оранжеви устни са доста по-подходящи за лятото, но коя съм аз че да оспорвам трендовете в грима. За две от червилата съм писала ето тук, за другите две мога да кажа че са супер ярки и наситени, дори гланца, чийто цвят е наситен колкото на червило. 


А ето и моят избор за пролетни лакове. 


Даа, аз много обичам пастелни цветове и сега е идеалния момент за тях. 

Вдъхнових се за този пост, защото напоследък съм почти винаги с лек грим и много ми харесва. Без сенки, без очна линия, без контуриране или ярки и неонови устни... просто малко сс крем, спирала и гланц... :) и свежи пастелни нокти...

Вие какъв грим ще използвате през пролетта? 

Приятен ден.

14 коментара:

  1. Страхотна публикация!! И моя грим в последно време е супер нежен и естествен .С една разлика,че аз не се отказвам от големите си черни мигли <3 :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз съм така по принцип (за миглите говоря), но реших да опитам нещо по-естествено :)

      Изтриване
  2. Гледам снимките на монитор с откровено скапан контраст, но пак ми става супер свежичко :)

    ОтговорИзтриване
  3. Стана ми пролетно с твоята публикация, въпреки мрачното време :)

    ОтговорИзтриване
  4. И аз обмислям подобна публикация и затова много ми допадна твоята, надявам се да има и други, наистина е интересно :)

    ОтговорИзтриване
  5. Искам всичко от поста - най-вече продуктите за устни :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Добре, да направим размяна, аз ти давам всичко от моя пост, а ти от твоя с любимците за март :)))))))))))

      Изтриване
  6. Коя е палитрата със сенките и спиралата ?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Палитрата е Nyx Cosmetics Love in Florence Eyeshadow Palette in Met my Romeo, a спиралата е на Avene...

      Изтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...