сряда, 19 март 2014 г.

Mac Pro Longwear Concealer in NW20

Здравейте!

Ако сте редовен читател на блога ми, то предполагам сте ме чували да се оплаквам милион пъти от тъмните си кръгове под очите. Аз вечно съм в търсене на добър коректор, който да ги прикрие. И честно казано съм попадала на много хубави продукти. Случвало се е обаче да ползвам един за прикриване на кръговете и друг за озаряване на погледа. За мен Mac Pro Longwear Concealer NW20 е идеален и за момента преустановявам търсенето на друг коректор.


Срещу цена от 36 лв. получих стъклено шишенце от 9 мл., което си беше разположено в картонена кутийка. Консултантката ми помогна да си избера нюанс и след дълго чудене решихме да е NW20, тоест не най-светлия цвят, а този след него. Между другото консултантката, която си е гримьор, беше невероятно компетентна, само дето не описа в подробности как съм си направила грима сутринта. Под едното око ми сложи най-светлия цвят (NW15),  а под другото NW20 и за пръв път се оказа, че съм сгрешила в преценката си. Тя упорито ме убеждаваше, че трябва да си взема по-тъмния цвят и подкрепи възгледите си с неоспорими факти. За пръв път ме обслужи някой компетентен. Добре, че я послушах, защото под най-светлия нюанс тъмните ми кръгове си личаха още повече. 




Всъщност цветът само изглежда тъмен, но реално пасва добре на моята светла кожа. Хем ми прикрива тъмните кръгове под очите, хем е тон по-светъл от фдт-а ми, така че се получава точно ефекта, който исках.

Консистенцията е като на фдт, течна е, но се разнася много лесно и удобно, като изсъхва сравнително бързо. 


Самото шишенце е стъклено и лесно чупливо. Падне ли на земята, няма начин да не се счупи, така че внимавайте. Казвам го от личен опит. Докато си подреждах гримовете една вечер, без да искам бутнах коректора и той се строши на милион парченца... Така че реално това ми е втора опаковка от него...защото след като вече го бях ползвала, нямаше начин да остана без него. 

Има помпичка, което хем улеснява ваденето на продукта, хем изкарва доста от него, което го прави неособено икономичен. И все пак, ако се натисне по-леко и внимателно, се изкарва нормално количество от коректора. 

Аз го нанасям с малка и скосена Buffing четка, а понякога ако много бързам, използвам пръстите си за целта. 



Mac Pro Longwear е силно покривен и адски дълготраен, буквално не помръдва докато не реша да го махна. Но пък не се врязва грозно в бръчиците около очите. Е, не на 100%, защото все пак през деня правя много гримаси, но определено е най-безупречно и естествено стоящия на лицето ми коректор.

Има лек аромат, типичен за фон дьо тен. Нанесен на лицето аз не го усещам. 


Реших да си купя този коректор, защото той беше сред най-споменаваните като най-добър от различни бюти блогърки. Съгласна съм с тях, наистина е най-добрия.

Не съм го пробвала на останалата част от лицето просто защото откакто го имам (края на февруари) не съм имала проблеми с кожата и съответно нищо за прикриване. Но е покривен, което ме навява на мисълта, че и за тази цел ще е добър. 

И все пак да не забравяме най-важното в борбата с тъмните кръгове - много вода и сън...

Mac Pro Longwear Concealer in NW20 е едно от най-добрите попадения в грим колекцията ми. 

За тези, които не знаят, Mac имат магазин в The Mall в София.

Хубав ден! 

7 коментара:

  1. Ужасно много му се чудех на този коректор преди време, но цената му е толкова висока и все още не знам дали въобще ми е нужен.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Има доста добри по-евтини алтернативи, като например Fit me на Maybelline, или Dark circles eraser ...

      Изтриване
  2. Ехааалл исками аз такова чудо, въпреки че не съм от хората със силно изразени тъмни кръгове :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хайде като дойдеш някой ден в София, ще те заведа в Mac :)

      Изтриване
  3. И аз имам този коректор от няколко месеца и откакто го имам ми е любим 😍 По принцип мислех да си взема NC20, но консултантката ни насочи към NW20, пробвахме го и наистина стои по естествено

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, там консултантките са супер компетентни и отзивчиви. Едва ли има човек, на който този коректор да не му хареса, наистина е много добър...

      Изтриване
  4. Аз съм разочарована в мас ми дадоха тъмен коректор.
    Не е това каквото исках.

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...