вторник, 25 март 2014 г.

Max Factor CC Cream

Добро утро!

Дойде време да напиша мнението си за CC крема на Max Factor. Спомням си, че когато търсих информация за него, почти нищо не открих сред българските блогове, намерих едва едно две ревюта. Бях решила все пак, че не ми се дават 22 лева за него и чаках да го намалят, защото знам че периодично го правят. И така, в началото на март си го взех за 17,10 лв. от магазин DM. 



Първо нека да кажа, че аз не съм фен на бб кремовете, за мен те са нещо напълно безсмислено и излишно. Но ми беше интересно да видя какво представлява сс крема, чието пълно наименование е Colour Correcting Cream. Според това, което съм чела и чувала сс кремовете имат по-добро покритие от бб -тата. Е, не толкова колкото един фон дьо тен, но все пак е нещо. 


Аз си избрах най-светлия цвят, защото напоследък ми се струва, че всичките ми подобни продукти ми идват тъмни. Колебаех се между 40 Fair и следващия, който мисля че беше номер 50. Но най-светлия нямаше тестер и можех да го видя само през малък процеп на самата опаковка. Реших че не ми се мисли много много по въпроса и взех 40 Fair. За съжаление се оказа твърде светъл за мен, което ме натъжи, но не и обезкуражи. Веднага намерих решение - да го използвам с пудрата ми на Bourjois, която пък ми е една идея по-тъмна. И се получи идеалния цвят за моето лице. 


Консистенцията е като на по-течен фон дьо тен. Има силен аромат, който на лицето не се усеща. 

Покритието като за оцветен крем е добро. Но както казах, аз винаги слагам пудра над него, така че не бих могла да кажа как се държи самостоятелно и дали трайността е добра. Не лъсвам през деня повече от обичайното, но и кожата с този крем не е матирана. Мисля, че е подходящ за нормална кожа. 



Относно качествата му на крем нямам особени впечатления да хидратира кой знае колко. Но пък откакто го ползвам, сухите участъци по носа и бузите ми изчезнаха. Което пък реално погледнато може да се дължи на обичайния ми крем за лице, който ползвам... 

Всъщност Max Factor CC Cream ми хареса повече, отколкото очаквах. Ако си бях уцелила и цвета, всичко щеше да е супер. За следващия път ще знам. Да, ще си го купя пак като свърши. 

С две думи, ако ви трябва нещо леко като покривност и леко подхранващо, то този крем е идеален за вас. С малко пудра отгоре и момичета със смесена кожа биха могли да го ползват. Но ако искат по-силно покриващ продукт, то купете си някой фон дьо тен. 

На мен ми харесва и точно затова си го нося всеки път когато слагам грим. 

Дано съм била полезна. 

До скоро...

4 коментара:

  1. Аз съм със смесена кожа и си го комбинирам с пудра :) Взех си го за втори път :)
    Ползвам СС 50 :)

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...