петък, 14 ноември 2014 г.

Max Factor Skin Luminizer Foundation - първи впечатления

Здравейте!

Откакто пуснаха новия  Max Factor Skin Luminizer Foundation в продажба, го исках. Мислех да чакам да го намалят, но когато установих, че това няма да стане скоро, си платих цялата му цена (24,90 лв.). Имам го от около една седмица, като всеки ден от тогава насам съм с него. Знам, че е рано за пълно ревю, но си мислех че за някого дори такова с първи впечатления може да е полезно. Аз исках да го проуча преди да го купя (както по принцип правя), но за съжаление не открих нито едно ревю за него на български. Четох ревюта и гледах клипчета за него на английски и все пак реших да си го взема.
 
 
Всъщност правя това ревю толкова скоро и поради още една причина - нямам търпение да споделя колко съм доволна от Max Factor Skin Luminizer Foundation. Странното е, че не го харесвам чак толкова заради това, което обещава и заради което толкова го исках, а просто защото е добър фдт.
 
Но да започна отначало, както си е редно, тоест да кажа две думи за опаковката. По-различна е от стандартните, кръгла и стабилна, макар и пластмасова. Има си златна помпичка и на мен ми е много удобна.

 
Опаковката изглежда добре и защото е прозрачна и в нея се вижда спираловидния фдт. Това звучи странно, но в самия фдт има преплетени бели следи, които би трябвало да са виновника за блясъка в този фдт. Всъщност те придават онова сияние, което лично аз виждам повече когато суочна на ръката си, отколкото когато фдт е на лицето ми. Но явно се смесват със самия фдт, защото не се вижда бяло когато излиза самия продукт.
 
Забелязах, че нюансите в които се предлага този фдт, са същите като на другите фдт на марката. Така че това за мен си е улеснение. Аз директно си взех 50 Natural и ми пасна идеално.

 
Консистенцията е по-гъста отколкото очаквах, но се разнася лесно с бъфинг четката ми на Eco Tools. За цялото лице ми е достатъчно едно изпопмване. Веднъж пробвах да сложа две и ефекта беше маска. Така че ако едно не е достатъчно, то може да е едно и половина за повече покривност, но не и две, защото е прекалено.
 
Покривността за мое голямо учудване е средна, а не лека както очаквах. Съвсем успешно прикрива зачервявания, пъпки и петна.
 
Финишът е сатенен и не прекалено бляскав, поне не и дневна светлина. На изкуствена положението е по-различно - тогава вече го има онова леко сияние. Но не си представяйте, че цялото лице лъщи, или пък че изглежда покрито с хайлайтър от-до. Стои нежно и деликатно. Уточнявам, че аз не слагам пудра над Max Factor Skin Luminizer Foundation, защото това би обезсмислило идеята му.

 
Ако сте суочвали този фдт в някоя дрогерия, то със сигурност сте забелязали блестящите частици по ръката си. И това сигурно ви е стреснало, но мога да гарантирам че това на лицето не се вижда.
 
Издържливостта е доста добра, поне на моето лице. Омазняване има единствено и само от двете страни на носа ми, никъде другаде. Max Factor Skin Luminizer Foundation не се изтрива от лицето ми по средата на деня, както понякога ми се случва с други фдт. Стои си на мястото докато не реша да го махна.
 
Това, което най-много ми харесва в Max Factor Skin Luminizer Foundation е, че с него кожата на лицето ми изглежда перфектно, хем естествено, хем безупречно. Рядко ми се случва толкова много да харесам фдт от първото ползване, но този ме изненада много приятно.
 
 
И докато четях и слушах хубавите му ревюта из нета, постоянно ме глождеше онова чувство, че все нещо трябва да му куца. Аз за момента обаче не съм открила такова.
 
Като се замисля Max Factor Skin Luminizer Foundation ми напомня за Rimmel Wake me up, идеята му е подобна, да не кажа същата. Но аз с този на Rimmel така и не успях да се спогодя, идваше ми тежък и ми омазняваше безумно много кожата на лицето. Докато с този на Max Factor нямам подобен проблем.
Няма как да знам как би стоял на някой с различен тип кожа от моята. Но казвам от моята гледна точка, сега когато кожата ми е смесена, че Max Factor Skin Luminizer Foundation не се врязва в сухите участъци и не ми омазнява кожата (освен около носа, но то не е болка за умиране).

Определено добре са се справили от марката с този фдт. На мен ми харесва много, обичам да го ползвам и дано впечатленията ми стават все по-добри с времето.
 
Ако установя още нещо за този фдт, ще допълня пост. А дотогава, ако вие имате въпроси относно него, питайте и ще отговоря с удоволствие.
 
Чао!
 

23 коментара:

  1. И аз си го взех и по-светлия коректор също.Много ми харесват и двата продукта.:)

    ОтговорИзтриване
  2. Звучи много добре.Опаковката му е доста хубава :))

    ОтговорИзтриване
  3. Много се чудя и на фдн-а, и на коректора.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз бих те посъветвала да не се чудиш, ама не смея, че ще вземе да не ти хареса :D

      Изтриване
  4. Много благодаря за това страхотно ревю ! От доста време се чудя дали да си го закупя,дори само визуално ме привлече много ! А сега след като прочетох толкова хубаво мнение ...няма и да се замисля :))) Само една трудност :Д Как ще си улуча цвета,нещото което най-много мразя, когато сменям Фдт :))) Благодаря още веднъж за тази хубава публикация :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти за милите думи :) не си ли имала фон дьо тен от Max Factor?

      Изтриване
  5. Публикацията ми беше много полезна! И аз много му се чудя.., а дали има мостри?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че публикацията ти е била от полза :) не знам дали има мостри, може да попиташ в дрогериите :)

      Изтриване
  6. Аз съм се ориентирала към коректора, тъй като и за него само положителни коментари съм слушала :)

    ОтговорИзтриване
  7. Благодаря за ревюто, много ми помогна, защото точно се чудя какъв фондьотен да си взема... Звучи точно като нещо, което страшно би ми харесало :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Според мен ще ти хареса много! Не съм забравила, че искаш отзиви за този на Maybelline, ама засега много не съм го ползвала...

      Изтриване
  8. Ако можеше да продават пробни опаковки от 10 мл, щях да бъда най-щастливият човек на света. Искам да пробвам толкова много фдт//бб кремове и знам, че ще ми отнеме цяла вечност да ги изхабя -.- Ето, сега и този се нареди на опашката :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О, това е чудесна идея и на теория би трябвало да бъде осъществявана от консултантите по дрогериите, но на тях не им се разправя...

      Изтриване
  9. Чудесно ревю! Мисля да рискувам и тия дни да го купя.

    ОтговорИзтриване
  10. Аз си купих коректора още като излезе и също е страхотен! Има консистенция на нещо като мус и озарява и прикрива сенки под очите много добре и не ми се събира. :)

    ОтговорИзтриване
  11. На този фон-дьо-тен ми дадоха мостричка в една дрогерия, която изпробвах. Супер много ми хареса и сега ще си го купувам. Даже по късмет и тона ми улучиха.
    Стои адски естевествено, като не се събира на бръчици. Точно както трябва да стои един фон-дьо-тен. И за моя изненада не се размазва супер лесно, и Т-зоната не се омазнява така забележимо. Хип-хип ураааа за този фон-дьо-тен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Абсолютно същото е и моето мнение за него :)) възползвай се да си го купиш този месец, защото е намален в магазин Лили :)

      Изтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...