вторник, 25 ноември 2014 г.

Real Techniques Miracle Complexion Sponge - гъбка за нанасяне на фдт

Здравейте!

Не знам за вас, но аз най-често нанасям фон дьо тен-а с четка или пръсти. Обаче когато онзи всеизвестен бюти блендър покори света на красотата, и аз бях заинтригувана. Но той е доста скъп, а на мен не ми се дават пари за нещо, което не знам дали ще ми хареса. Започнаха да се появяват имитации и една от тях е Real Techniques Miracle Complexion Sponge. Направена от Сам Чампан, тази която създава четките Real Techniques.

 
Предлага се и у нас, но на по-висока цена, затова аз предпочетох да си купя гъбката от английския сайт http://www.feelunique.com/. Там често има намаления с 20%, така че аз платих в крайна сметка около 12лв.
 
Гъбката има яйцевидна форма, скосена от едната страна и е оранжева на цвят. Адски мека е и сякаш е направена от дунапрен.


 
 
За най-добри резултати трябва да се намокри леко (не обилно под течаща вода). Тогава размера й се увеличава и не би трябвало да попива много от продукта, който нанасяме с нея. Според всичките фенове на Real Techniques Miracle Complexion Sponge, с нея се постига най-естествения и безупречен финиш. Но лично на мен не ми допада чак толкова, колкото ми се искаше. Първо, че трябва да изхабя поне 3-4 изпомпвания от фдт-на, и второ, сякаш по-голямата част от него попива в гъбата и лицето ми е толкова естествено, че сякаш няма капка продукт по него.


когато е суха

когато е мокра
 
И още нещо, което ме дразни - крехка е, даже прекалено. А пък се мие трудно и трябва много да се внимава да не се откъсне някое парченце. Съхне бавно...
 
Да ви кажа, ползвам я само когато бъфинг четката ми на Eco Tools съхне. А когато бързам, просто използвам пръстите си, защото с тази гъбка не се работи особено бързо, отнема си време.
 
Иначе формата й е много удобна за работа, защото стига до всяко местенце на лицето. А с по-заострената й част е лесно като песен да се разнесе коректора под очите.
 
Не съжалявам, че я пробвах и я използвам понякога, но не бих си я купила отново, защото за мен не е продукт от първа необходимост.
 
Вие с какво най-често нанасяте фдт-на си?
 

14 коментара:

  1. Аз използвам тип buffing четка за нанасяне на фдт. Но аз си взех една мини имитация на гъбката за да я използвам под очите :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз имам и нея и тази на Ebelin, която е копие на бюти блендъра, но не ми допадат... коя бъфинг четка ползваш ти?

      Изтриване
  2. Аз пък съм и фен. Само дето трудно се мие, рони се и не ми скрива порите, така както четката, когато положи базата. Наканила съм от лятото и на оригиналния Beauty Blender :)) Чудесно ревю, Меги! :**

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ти сякаш повече си падаш по естественото излъчване от мен, аз чак толкова мини покритие не харесвам... благодаря ти :*

      Изтриване
  3. Аз имам яйцето на Ебелин,но също предпочитам четките.Даже скоро си поръчах една от eBay,която се води за bb-cream.Не е лоша като за 5-6 лева,прилича на тази на H&M,която съм виждала из интернет,тук по магазините не.А лака от снимките е върхът,ще споделиш ли кой е.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, лакът е perfect, а номерът му се е изтрил, но мисля че е 218.

      Изтриване
  4. Аз имам суха кожа и през зимата мн трудно нанасям фдт."Случайно" видях в ЮТ канала на Деница Христова,че тя препоръчва да се намокри с вода обикновената,класическа гъбичка за фдт.При мен този метод работи Перфектно и затова засега се отказах да давам пари за нещо,в чийто ефект не съм убедена.Но твоето ревю също ми помогна да затвърдя мнението си,за което -Благодаря.

    ОтговорИзтриване
  5. Аз не можах да се спогодя с гъбките и продължавам да ползвам четки :))

    ОтговорИзтриване
  6. Аз съм открила, че различните продукти си нанасям по различен начин - бб крема ми на Микса е задължително с гъбка (китайска за 99 цента :Р); бб кремът на Лумене с четката на Сигма F80, божествена е :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз я искам тая четка на Сигма, ама да видим кога ще си я поръчам...

      Изтриване
  7. Поправям се за четката на H&M за бб-крем,пуснали са я и при нас.

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...