четвъртък, 6 март 2014 г.

Balea Aqua крем-гел за очи

Здравейте!

Тъй като имах проблеми с подпухване и подуване на очите, реших да си намеря нещо освежаващо за тази зона. Преди имах предразсъдъци за Balea, но след доста добри отзиви за тяхната козметика и аз реших да им се доверя. Купих си охлаждащия гел крем за очи с екстракт от водорасли. 



Balea е немска марка (доколкото знам) и за съжаление по цялата тубичка надписите са на немски... Е да, на картонената опаковка, в която беше крема, имаше стикер на български, но за мен това е адски непрактично, понеже не обичам да трупам излишни опаковки, които не ми трябват, а не мога да запомня цялата информация наизуст... 

Така или иначе запомних най-важното - че крема е с екстракт от водорасли и термална вода. Всички знаем за прекрасните свойства на термалната вода, но лично аз си нямам грам идея за какво служат водораслите. И все пак ми звучи готино да използвам крем с екстракт от тях. 


Въпреки миниатюрния отвор, пак ми е трудно да  контролирам количеството, което излиза от него. А на мен ми е необходим крем за двете очи голям точно колкото малка троха. 

Консистенцията е бяла и течна. На мен ми прилича повече на течен крем, отколкото на гел. Попива много бързо. За охлаждането не мога да кажа, че го усещам особено, но пък когато зоната около очите ми е много суха и опъната (предимно след употребата на мицеларната вода на Garnier), този крем я успокоява и освежава за секунди, буквално в мига когато го нанеса. 

Аз не усещам този крем да има какъвто и да било аромат


Този крем-гел за мен е абсолютен двойник на любимия ми Bioderma Sensibio Eye, различават се само в цената (Bioderma е тройно по-скъп). Така че е добра бюджетна алтернатива.

Не съм забелязала този продукт на Balea да се бори срещу бръчките или срещу упоритите ми тъмни кръгове под очите. Но пък неговото главно качество е да освежава и според мен го прави много успешно. Лека и нежна текстура, която попива за секунди и не дразни на очите, това представлява този крем. 

Откакто го имам, все е на очите ми, ползвам го дори под грима, особено ако ще слагам някой по-гъст коректор. 

Замислям се да пробвам още козметика от Balea, както и да си купя скоро от любимите ми техни душ гелове. Просто ги обожавам.

Препоръчайте ми моля някой добър продукт на марката.

До скоро и не забравяйте да се усмихвате, дори в мрачното време, защото след него така или иначе ще изгрее слънце... :)

12 коментара:

  1. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  2. Бих ти препоръчала да пробваш ензимната им маска, много е добра. Скоро мисля да и посветя един пост:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ще ми бъде интересно да прочета за нея, а и да я пробвам :)

      Изтриване
  3. И аз го ползвам от известно време и ми харесва, но забелязах нещо странно, а именно "охлаждащият" му ефект аз го усещам като загряващ (сигурно проблемът е в моите усещания : D). Що се отнася до други продукти на марката и на мен душ геловете са ми любими, както и лосионите за тяло (особено този с мляко и мед ммм ) :)))

    ОтговорИзтриване
  4. Аз много обичам лосионите им за тяло. Ползвам си ги вместо крем за ръце.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Това с лосионите за тяло съм пропуснала да го спомена, и аз ги обожавам :)

      Изтриване
  5. Балеа са марка на ДМ, и да немска са :) Но не губиш нищо от това, което пише на опаковката :D Съветват в общи линии колко да ползваш и кога и разни бла-бла-бла :)
    Имам този крем от доста време, но моят е с топче, вместо дупка на отвора и много приятно регулира количеството, което ползваш :) А и топчето сутрин е студено и като мина под очите, се усеща незабавен ефект, все едно си сложила лъжички от фризера под очите :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, и аз съм имала кремове с метално топче, наистина охлаждат... ама ние нали сме в България на нашия не са преценили са сложат хахахаха

      Изтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...