неделя, 3 април 2016 г.

Clinique Beyond Perfecting Foundation + Concealer - ревю

Здравейте!

Толкова много исках да пробвам хваления фдт Clinique Beyond Perfecting, че когато си го купих по време на осмомартенските намаления, бях на седмото небе. Проучвах този фдт месеци наред и отзивите за него бяха все добри. На теория трябваше не само да ми хареса, но и да се превърне в един от любимите ми фдт-и. Какво се случи на практика, ще разберете от този пост. 


Реалната цена на този фдт е около 60 лв (Sephora), в бутиците на Estee Lauder е 65 лв. Аз успях да си го купя с цели 30% намаление.

Количеството са стандартните 30 мл.

Шишенцето е стъклено, но интересната част е апликатора, който е същия като на коректорите.


Clinique Beyond Perfecting Foundation е две в едно - фдт и коректор. Има гъста консистенция, която се разнася малко трудно и дава пълно покритие. Прикрива всичко.

Не е предназначен за конкретен тип кожа - води се за всеки тип - от суха до мазна. Моята е нормална към мазна, като понякога на места имам и сухи участъци.


Аз имам най-светлия цвят, който е 1 Linen. Да не повярва човек, но този цвят ми пасна идеално. Между другото по-светли цветове има само в бутиците на Estee Lauder/Clinique, в другите магазини тип Sephora/Douglas предлагат от 6 нагоре (за спраква, отново казвам че моя е 1).


Този фдт обещава матов завършек и наистина е така. Матов, но не и пудрен.

След общата информация за този фдт идва и моето впечатление от него.
Първо - не се нанася никак лесно заради гъстата си консистенция. С четка или пръсти съвсем не препоръчвам да се нанася, най-задоволителни (ако могат да се нарекат така изобщо) резултати се постигат само и единствено с оригиналния бюти блендър. Но дори и с него разширените пори продължават да се виждат, даже са подчертани по един ужасен начин, сякаш този фдт се впива в тях. Имам големи затруднения да го нанеса, особено на и покрай носа. Подчертава всяко сухо местенце по лицето ми. Поради тази причина не стои никак естествено и си личи.

Второ - не е дълготраен. При мен направо се изпарява след не повече от 3-4 часа. Особено бързо изчезва от Т-зоната ми. А не съм забелязала да ми омазнява лицето кой знае колко.


Не мога да си обясня защо така се получи при мен. Всички момичета го хвалят този фдт, а за мен е може би най-голямото разочарование. Изненадана съм, защото по принцип нямам капризна кожа и мога да накарам почти всяко нещо да работи при мен. Но с този фдт не знам какво да правя, честно. Пробвах да го нанасям по различни начини, без или с различни бази за грим, пробвах с по-малко количество, разлика няма... Единствено когато използвам бюти блендъра положението не е плачевно, но пък след това в средата на деня и без това изчезва...

Не бих го препоръчала за мазна кожа, защото изчезва много бързо. Не бих го препоръчала за суха кожа, защото подчертава сухите участъци. И за кожа с несъвършенства не би свършил работа, защото подчертава разширените пори... Аз имам сравнително хубава кожа, с равен тен и почти без съвършенства, но уви, Clinique Beyond Perfecting Foundation + Concealer не работи при мен.

Много съжалявам, че съм толкова негативна, но знаете че аз винаги съм честна и обективна в ревютата, които правя в блога и бях длъжна да споделя искреното си разочарование...


4 коментара:

  1. Много жалко, че не ти е харесал, Меги :) Аз му бях хвърлила око, особено заради много светлите цветове, ама явно ще се пропуска.
    Girl's Temptations

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ох, още го мъча, може и да намеря начин да се справя с него.. Дано!

      Изтриване
  2. Много хубаво ревю! Мога да потвърдя като някой със суха кожа, че този фдт подчертава сухите петна и участъци ... Имах голяма проба и бях много разочарована от 2 пъти използване!

    Хубава вечер :)

    Цвете

    www.lillagreen.at

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мненията ни съвпадат значи... Радвай се, че си имала само проба!

      Изтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...