неделя, 3 март 2013 г.

Любимите ми продукти през февруари

Здравейте и честит празник!

Февруари си замина и е време за месечната равносметка що се отнася до любимите ми продукти. Никак не са малко, но трябва да ви ги покажа всичките, защото много ги харесвам. Доволна съм, защото последните ми придобивки са все успешни и ги ползвам с удоволствие.

Ето ги и тях ;




Както може да се види на снимката, любимците ми са 2 червила, парфюм, молив за вежди, универсален крем за тяло, хайлатър, четка за фон дьо тен, коректор и фон дьо тен. Всеки един от тези продукти съм го използвала почти всеки ден от изминалия месец.

Ще започна с мнението ми за фон дьо тенът, четката и коректорът ;


Фон дьо тенът е Revlon Photoready. Моят нюанс е 004 Nude. Има SPF 20, което е супер, защото моята светла кожа с много бенки се нуждае от защита от слънцето. Като цяло смятам, че фон дьо тените на Revlon са на едно доста добро ниво. Много харесвам този продукт. Покривността е добра, кожата изглежда озарена и сияеща, без да лъщи. На опаковката пише, че текстурата е обогатена със светлоотразяващи частици, и аз си мислех че ще се забелязват, но не е така, което е добре.

Краят на януари си взех и така хваления от всички коректор прикриващ тъмни кръгове и петна. Става дума за Maybelline Instant Anti-Age The Eraser Eye. Моят е в нюанс Fair, защото първо че кожата ми е светла, и второ защото обичам зоната под очите да е светла и озарена. Цената на този продукт е доста висока според мен - 19лв. Но пък си заслужава наистина. Текстурата е мека и нежна, като кадифе. Не се врязва в бръчиците под очите, разнася се много лесно и не мърда цял ден. Има обаче два малки недостатъка - свършва много бързо (както казах, купих си го края на януари, а вече е до средата) и опаковката. На мен не ми пречи, че е с гъбичка за нанасяне, но явно механизмът за изкарване на продукта не е доизпипан, защото голяма част от коректора се разнесе над помпичката и не може да се ползва (не знам дали го обясних добре, но на снимката си личи).

И, последният продукт от тази снимка - Четката!!! Тази четка е на Real Techinques и името й е Stippling brush. Ненапразно тази четка за нанасяне на фон дьо тен е така известна и харесвана. Предполагам знаете, че фон дьо тен може да бъде нанасян както с пръсти, така и с четки. Но плоските четки не са нищо в сравнение с тази. Не оставя нищо за доизпипване, фон дьо тенът стои като воал.

На следващата снимка ще видите 2 мои любимци, единият от които е стар мой фаворит, а другият отдавна търсен и накрая намерен. Става дума за хайлатърът на Golden Rose и моливът за вежди на Catrice ;



 Хайлатърът (така му викам аз, защото за това го използвам) е Golden Rose Terracotta Blush-on 01. Това ми е втора опаковка от него и ще продължавам да си го купувам. Открих го миналото лято, а тогава още не бях чувала за хайлатър като продукт. Толкова красиво и озаряващо стои на лицето. Слагам го на скулите и изтеглям към линията на косата. Цветът, който имам аз, е шампанско с блестящи частици. Особено добре стои на тен. 

До него се вижда моливът за вежди Catrice 002 Date with Ash-ton. Много харесвам продукти с готини имена, и този е един от тях. Радвам се, че има козметични компании, които мислят и за този аспект на продуктите. От много време търся нещо подходящо за моите вежди и ето, че най-накрая го открих. Какво ли не гледах, сенки за вежди, моливи, но все не намирах правилния продукт. Докато не попаднах на този молив. Идеален е от всяка гледна точка- цветът си пасва с този на веждите ми, не е много твърд и сух. С една дума- супер!

Имам 2 любими червила за предния месец- едното е Farmasi True Color Lipstick 05, а другото e Miss Sporty 059 I poke ;



Доколкото знам фимрата Farmasi е турска и нейните продукти по-скоро могат да бъдат намерени по малките квартални магазинчета за козметика. Моето червило е розово (каква изненада), кремообразно е и стои много меко и приятно на устните. Другият ми фаворит е цвят прасковено (и пак каква изненада) и незнайно защо ми мирише на краставица. Със сигурност ароматът му е друг, просто моето обоняние така го възприема... И двете червила не са скъпи, а са страхотни, поне за мен. 

И като стана дума за обоняние, нека ви покажа следващият ми любимец - универсалният крем за тяло на Здраве, който е без парабени ;



 Признавам си без бой, че главната причина този крем да бъде в тази публикация, е ароматът му. Мирише ми на ... Меденки :)))  Обожавам го просто. Е, и хидратира също, но не заради това се мажа с него постоянно :))) 

И щом съм на вълна аромати, няма как да не спомена парфюмът, който ползвах 20-25 дни от февруари - Avon Christian Lacroix Nuit ;



Имам го от миналото лято, но досега не го бях ползвала. Явно миризмата му е по-подходяща за зимата. Както може да се види на снимката, доста съм изпръскала за един месец. Понеже не мога да преценя какви са съставките, ще се възползвам от интернет, за да ви кажа все пак кои са те:  
Връхни нотки : бергамот, neroli, орлови нокти 
Сърдечни нотки : жасмин, тубероза, нарцис 
Базисни нотки : дървесни нотки, кехлибар, мускус, тамян 
ТИП АРОМАТ : ФЛОРАЛЕН, ОРИЕНТАЛСКИ

Това са моите любими и много носени продукти през февруари. А вашите кои са?

Приятна слънчева неделя! :)


8 коментара:

  1. Колко струва тази четка и ако е от ибей каква и е цената?

    ОтговорИзтриване
  2. Четката си я купих от София от едно магазинче, което се казва Мориа и се намира на площад Гарибалди. Цената й е 34.50лв.

    ОтговорИзтриване
  3. Обичам я тази четка! Прави чудеса! <33

    Андреа
    http://www.rosychicc.com/

    ОтговорИзтриване
  4. Много хубави продукти си показала. Харесаха ми червилата, никога не бях чувала за тази марка, но цветовете ми се сториха много симпатични.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. за коя марка? Farmasi ли? доколкото знам, е турска.. по мое мнение е и доста евтина, а не е никак лоша... със сигурност ще пробвам и други продукти и ще споделя мнение :)

      Изтриване
    2. Меги, къде ги има тези Фармаси? Разбрах, че има на Дондуков. А някъде в Лозенец или по Графа?

      Изтриване
    3. Хм, ами не знам за Лозенец или Графа... аз си го взех това червило от един магазин за козметика в Люлин на ул. Орион 1-3, ето линк на магазина - http://www.elitis-bg.com/
      Но да ти кажа те са много евтини и ми се струа, че по-скоро ще могат да се намерят по кварталните магазинчета за козметика. Аз мога да проверя например в Младост 1А и ако намеря, ще ти кажа :)))

      Изтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...