неделя, 24 март 2013 г.

Моята малка кутийка за красота

Здравейте!

Понеже имам голяма колекция от гримове, козметика и лакове, съм я разпределила в отделни несесери, които стоят на тоалетката ми. Отделно си имам един, в който съм си сложила нещата, които ползвам всеки ден (от Jumbo е и много удобен, скоро и него ще ви покажа). Но нещата, които са много малки (мостри на червила, парфюми и обеци) съм подредила в една малка кукленска кутийка. 


Наистина е малка, но същевременно много удобна и практична. Купих си я съвсем случайно преди време и много си я обичам, защото е свързана с любим спомен.

По принцип стои отворена, има си и огледалце вътре, както и няколко отделения.


Както се вижда на снимката, най-отляво съм сложила малка златна кутийка пълна с обеци, които ползвам всеки ден. Малки са, компактни и отиват на всичко. 

 До тях са мострите на червила, които имам. Всички са от Avon и понякога ако не ми се търси някое определено червило, просто си харесвам някой от тези цветове и си слагам. Много е практично, защото капачетата са прозрачни и само с едно надникване мога да ги видя и да си избера.

Над тях са тестерите с парфюми, които имам. Хич не са малко, а и не са лоши. Някои от тях ги пазя, само защото искам да си взема оригиналните опаковки (а лесно забравям имената им). Имам например 3-4 на Estee Lauder и всичките ги обожавам.

Тази кутийка си има и едно чекмедже, в което пак си държа различни неща;


Чекмеджето отвътре е розово на бели точки. В него съм сложила още една кутийка с обеци, но такива, които по-рядко нося (например в по-ярки цветове). Също има една острилка за моливи във формата на сърце. Сложила съм я там, за да ми е под ръка, защото така както имам 2 острилки, когато ми потрябват, никога не мога да ги намеря.


Сложила съм си също една фиба за коса. Имам дълга коса, която особено сутрин много ми пречи и ми трябва нещо, за да я прибера. И понеже постоянно губя ластици и всякакви други приспособления за коса, съм намерила удобен начин винаги някъде да има едно от тях.


Може би ще ви изненадам с последното нещо, което е в тази кутийка, а именно запалката. Тези, които ме познават, знаят, че отдавна спрях цигарите. Причината да имам тази запалка е, че точно до кутийката стои любимата ми свещ, която паля всяка нощ. 


И понеже ползвам запалката постоянно, а не искам да се мотае насам натам из тоалетката ми, съм й намерила идеалното скришно място. 

А свещта е от DM, не беше скъпа, няма аромат, но цвета й идеално съвпада с този на тоалетката ми (тя е предимно цвят слонова кост с малко цикламено). 

Тази малка кутийка и свещта са любимите ми неща, които държа на тоалетката. А вашите кои са?


Пожелавам ви една прекрасна неделя! :)

12 коментара:

  1. Разкошна е кутийката ♥ Би ли споделила от къде си си я купила? :3

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Купих си я от едно малко магазинче в подлеза на мол Сердика :)

      Изтриване
  2. Много ми харесва, супер симпатична и семпла.

    ОтговорИзтриване
  3. Ще ми е адски много интересно да видя твоята колекция ♥

    ОтговорИзтриване
  4. Колко те разбирам! Аз имам същата, държа в нея обеците. Супер-сладки са.
    Малко красота за душата ♥

    ОтговорИзтриване
  5. Страхотна е! Направо се влюбих, само да намеря, веднага си взимам и аз подобна <3

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...