петък, 21 юни 2013 г.

Cleansing Micellar Water Mixa

Здравейте!

В началото на месеца си купих една мицеларна вода на френската марка Mixa. Не я бях виждала досега, но реших да рискувам. Мицеларната вода на Bioderma ми беше към привършване, но понеже този месец не исках да давам толкова пари за нея, исках да намеря нещо подобно на по-ниска цена. И го намерих в лицето на мицеларната вода, за която ще ви говоря днес. Цената й беше около 8-9 лева.


Бях решила, че ще я пробвам и веднага щом имам утвърдено мнение, да напиша ревю. Всъщност, може би ще си кажете, какво пък толкова има да й пробваш на една мицеларна вода, или маха грима или не. Но аз не мисля точно така. За мен един продукт е добър когато кожата ми остане в добро състояние след като съм го ползвала известно време. Нямам чувствителна или проблемна кожа, но от някои козметични продукти ми излизат пъпки, което не говори добре за поносимостта ми към дадения продукт. Та, затова използвах ежедневно тази мицеларна вода 2 седмици и вече мнението ми за нея е затвърдено.

Всъщност за тази марка няма много информация из интернет, или поне аз не намерих такава. Но на самата опаковка доста обстойно е описано какво представлява продукта. Пише, че е за чувствителна кожа, а също така че е направен под лекарско наблюдение. Това дали наистина е така или не, за жалост няма как да знаем със сигурност. Можем да видим също, че мицеларната вода е хипоалергенна и съдържа витамин В5 и екстракт от роза. И най-важното - няма алкохол и парабени. Не съм най-големия специалист по въпроса с вредните съставки, затова съм ги снимала да ги видите и да прецените дали сте ок с тях.


На гърба на опаковката също подробно е указано, че този продукт е подходящ за чувствителна кожа, склонна към алергични реакции.

Мога да потвърдя, че действието на тази вода е почти същото като на Bioderma. Наистина не е нужно да търкате супер много, за да махнете грима. Аз просто напоявам едно памучно тампонче с водата, задържам върху очите за 30 секунди и махам грима. Е, да, не маха напълно всичкия грим от първия път, но се справя доста добре. За всеки случай и понеже съм доста мнителна, един път след като махнах грима от очите с тази мицеларна вода, напоих друго тампонче с мицеларната вода на Bioderma и с ръка на сърцето ви казвам, че то остана напълно чисто.

Не ми изсушава кожата на лицето, нито оставя лепкаво и неприятно усещане. Пише да не се отмива, но аз така или иначе първо си махам грима, след това си вземам душ и си мия лицето с вода.

Ето и отблизо доказателството, че няма парабени (специално за Поли)...


Малко се е поизтрило, но съм сигурна че това пише, защото го има и отзад. Това ме радва изключително много, защото наскоро четох една статия за вредните съставки и ми се изправи косата от страх. Дано да правят все повече козметика без вредни съставки, или поне с по-малко такива.  

Обобщено, мнението ми за тази мицеларна вода е неочаквано (за мен) позитивно. Много добра работа ми върши и бих си я купила пак.

Все пак има едно негативно нещо и това е помпичката, която по мое мнение не е никак подходяща за такъв вид продукт. Просто не е удобна, защото водата пръска навсякъде и така се хаби доста продукт. Аз донякъде съм успяла да се справя с това като доближа тампончето супер близо до помпичката.

А вие ползвали ли сте нещо на тази марка и ако да, то с какви впечатления сте останали?


Хубав ден ви желая! ♥

14 коментара:

  1. Много полезен пост. Откъде я купи? Ето и отговорите ми: http://icemagi.blogspot.com/2013/06/tag-liebster-blog-award.html
    Поздрави, Маги :)

    ОтговорИзтриване
  2. Меги, и аз те номинирах. Имаш таг и от мен и ще чакаме част втора! :) :*

    http://desiveleva.com/liebster-blog-award-bg/

    ОтговорИзтриване
  3. Аз взех да пробвам двуфазния им почистващ продукт, но още не съм го ползвала :)Ще споделя опита си по-късно, ако представлява интерес.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Даа,задължително кажи мнението си, интересно ми е :)

      Изтриване
    2. Двуфазния продукт е хубав също.Аз имам много чувствителна кожа,очи..никакъв проблем нямам :)

      Изтриване
  4. И аз ще я пробвам, защото съм с много чувствителна кожа, да видим как ще ми се отрази. :)

    ОтговорИзтриване
  5. Здравей, номинирах те за Liebster Blog Award!
    http://beautyfulhope.blogspot.com/2013/06/tag-liebster-blog-award.html#more

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти за номинацията, сега се захващам с отговорите :)

      Изтриване
  6. Благодаря ти :) И твоят блог е супер :)

    ОтговорИзтриване
  7. Супер блог, много ми харесва това, че пишеш често и темите винаги са ми интересни :))
    За продукта: интересна алтернатива, не съм я пробвала, но не ми харесва това, че съдържа парфюм и този екстракт от роза, макар че са в края на съдържанието и би трябвало да са в много малко количества. Щом не те дразни е супер, но аз бих предпочела Биодерма.
    Поздрави

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, радвам се че блога ти харесва :) а за мицеларната вода - аз не усещам никакъв аромат... А Биодерма си е номер 1 и за мен, но тази никак не е лоша за моментите, когато сме пред заплата :)

      Изтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...