вторник, 25 юни 2013 г.

Everyday makeup storage

Здравейте!

Днес искам да ви запозная с несесера, който ползвам, за да съхранявам на едно място гримовете, които ползвам всеки ден. Много е удобен, защото в него се събира всичко, което ми трябва за ежедневния ми грим. Освен това е компактен и не заема много място.

Ето за какво ви говоря.


Купих си го от магазин Jumbo за не повече от 5-6 лв. Както виждате, този несесер прилича на кошничка, като по средата формата е цилиндрична, и отвън има пришити малки джобчета.

Вътре има доста място, затова там стоят по-обемните неща.


Както виждате, в големия "джоб" своето място са намерили пудрите, бронзантите, ружовете, хайлатърите ми, а също и палитра сенки. На дъното са нещата, към които по-рядко посягам, а най-отгоре са тези, които ползвам най-често.

Ето и за кои точно неща ви говоря.


Мдааа, доста изглеждат, но аз както знаете, обичам разнообразието и всеки ден ползвам по няколко от тези неща. Имам няколко пудри (на Catherine Arley, №7, Rimmel, Maybelline). Бронзатните са ми от Avon, Golden Rose и Sephora (който беше подарък към едно списание).

Няма да ви говоря за всеки продукт по отделно, защото ще отнеме мноооого време.

Продължавам със страничните по-малки джобчета. Много са удобни за четки, моливи и какво ли още не. В различните отделения държа различни неща и когато нещо ми потрябва просто завъртам и го вземам.

Ако трябва да съм честна, най-често ползвам 3 отделения - това с четките, това с коректорите/моливите и това със спиралите.



















Това са четките, с които боравя всеки ден. Не ползвам всички, само някои от тях - предимно имитацията на Мас, тази за пудра от Ecotools, blending brush от Oriflame и тази за руж на Essence.  Но понякога ползвам и четките за фон дьо тен, както и другите, в зависимост от грима, който искам да направя.

След като си сложа фон дьо тен, посягам към отделението с коректорите и моливите, които ползвам всеки ден.



















В последно време най-много ползвам коректора на Maybelline за под очите, а този на Golden Rose за прикриване на някое и друго несъвършенство. За любимия ми молив за вежди на Catrice няма да изпадам в подробности, защото вече много пъти съм го споменавала. Моливите на Imapala и Alverde са бели/телесни и тях ползвам в дните, когато съм недоспала и искам погледа ми да изглежда по-свеж. А черния на Impala ползвам като очна линия.

След като съм приключила с лицето и очите, посягам към спиралите.



















Ако щете ми вярвайте, обаче всеки ден ползвам различна спирала. Тъкмо си харесам някоя, и след ден два, тя вече не стои както ми се ще и посягам към друа. Имам чувството, че миглите ми всеки ден са различни...

Най-накрая си слагам червило/гланц. Ако не искам да си сложа някое конкретно (защото те са в отделен несесер) си избирам някое от малкото джобче.



Имам си оранжево, розово, прасковено, коралово, неутрално, с две думи - от всичко.

И остана да ви покажа последните две отделения,- в които ще намерим какво ли не. Тях почти не ги ползвам. В едното има крем за лице и крем за очи.



Кремът за лице е на Nivea и сега в горещите дни почти не го ползвам, най-много да си сложа по брадичката, с цел предотвратяване появата на пъпки (явно брадичката ми е слабото място). А кремът за очи на Himalaya е уж за елиминиране на тъмните кръгове, ама да ви кажа нищо подобно не прави.

Имам и едно "random" джобче и в него има цветни моливи за очи, ножичка за подстригване на вежди (хахаха, как звучи само), разни неща за нокти и т.н.



















Имам няколко много хубави молива за очи, обаче мнооого рядко се сещам за тях. Същото важи и за моливите за устни. Но пък пилата за нокти, маслото за нокти и кожички и епилиращите лепенки си ги ползвам често.

Аааа, и няколко важни неща, които не бях прибрала обратно в несесера, но по принцип си стоят там...


Имам доста гримове, като това е съществена част от тях. Сенките ми за очи, другите ми фон дьо тени, червилата и лаковете ми са в отделни несесери.

Това за мен е най-подходящия начин за съхранение на гримовете ми. Имала съм какви ли не несесери и какво ли още не, но така ми е най-удобно и компактно.

А вие къде държите гримовете си?


Пожелавам ви слънчев ден! ♥

11 коментара:

  1. Много е готин този холдър :)
    Аз слагам всичко в кутии (обожавам всякакви кутии) и имам едно секретарко шкафче на тоалетката и там е всичко :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз преди слагах всичко в различни несесери, ама така е по-удобно... :)

      Изтриване
  2. Ех,че готино! И нещата вътре са супер също! :)

    ОтговорИзтриване
  3. полудявам като видя такова нещо! познай дали утре няма да отида в джъмбо! :-)

    ОтговорИзтриване
  4. Холдъра е суууупер :)) Чак се замислям и аз за Джъмбо :))

    ОтговорИзтриване
  5. Имам го същия само,че в синьо страхотен наистина и много удобен :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, нали?! :) аз онзи ден си мислех дали да не сложа гримовете си в един несесер, ама като се замислих този колко ми е удобен, изпрах си го и пак си наредих там нещата :) не го заменям за нищо :)

      Изтриване
  6. дали го има в Джъмбо Варна? При кои стоки да го търся?

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...