сряда, 8 януари 2014 г.

Любими продукти за 2013

Здравейте!

Най-накрая успях да избера сред многото наистина любимите си продукти за изминалата година. Честно казано имах толкова добри попадения, че исках да ги включа всички, но после прецених, че е редно в този пост да присъстват наистина най-обичаните от мен неща. 

За някои имам ревюта, за други се чудя защо нямам такива... Но при всички положения това са продуктите, които съм ползвала и харесвала най-много през 2013. Имам някои сензационни открития и нямам търпение да ги споделя. 

Гримове


Започвам с двете ми любими спирали за мигли - Max Factor Eye Brightening Total Black Volumising Mascara, за която имам ревю ето тук, както и Essence I <3 Extreme. За втората нямам отделно ревю, но съм говорила много пъти за нея и гледам винаги да имам една под ръка.

Що се отнася до фдт и коректор не ми беше лесно да избера само по един по простата причина, че ползвах много различни през мината година и доста от тях бяха много добри. Но успях да отсея L'Oreal Lumi Magique и Maybelline Fit me ( ревюта тук и тук). И двата продукта са средно покривни и озаряват лицето. 
Любимият ми бронзър беше и още е Avon Glow Bronzing Powder. Има блестящи частици в него, но това не ми пречи. Ползвам го за контуриране предимно и с него лицето ми изглежда доста по-слабо.  
Другата ми любима озаряваща пудра е всъщност най-любимия ми продукт и най-голямото ми откритие за 2013. Става дума за Essence Breaking Dawn shimmer powder. Тя е от лимитирана колекция и сега като й видях дъното се замислих дали ще мога пак да си я купя от някъде. Ако не успея да я намеря, ще бъда изключително разочарована. Най-прекрасната блестяща пудра на света. Придава лек и приятен загар на лицето. 
И докато съм на вълна лице, ще спомена и кремообразния руж на Bourjois. Мислех, че съм му направила ревю, но уви... Това е първия ми кремообразен руж, имам го в най-светлия нюанс и съм изключително доволна. Придава много свеж и нежен вид на лицето. 
Казват, че веждите са рамката на лицето. И аз съм напълно съгласна с това твърдение. Дори когато нося минимално количество грим, обичам да си попълвам веждите. Пробвала съм различни видове сенки за целта, но откакто открих молива за вежди на Catrice, мисля че намерих идеалния вариант за себе си. Date with Ash-ton е молива за моите вежди. 
Сенките на година 2013 са палитрата ми от Inglot и кремообразните Maybelline Color Tatoo On and on bronze. Обожавам сенките на Inglot, които имам, всички цветове са пигментирани и издържливи. Ако се наложи да имам само една палитра със сенки, бих избрала тази без грам колебание. Кремообразните сенки на Maybelline бяха също част от ежедневния ми грим месеци наред. Мажат се като масло, не мърдат цял ден от очите и отиват на всичко. Повече за тях може да видите тук
Друг абсолютен фаворит на Maybelline е тяхната гел очна линия. Тя си има отделно ревю тук. Само за справка, още не е изсъхнала и я ползвам редовно. Уникална!
Така като гледам любимците си на снимката осъзнавам, че определено фаворити за очите ми са били неутралните/кафеви нюанси. И моливът за очи на Rimmel в цвят Bronze го потвърждава. 

Козметика за лице 



Тук избора е малък, но пък всичко си заслужава и действа добре на моята кожа. Измиващият крем на Clinique е този, към който посягам винаги когато искам наистина добре почистена кожа. За него писах ревю, което може да видите тук.
Друг незаменим за мен продукт са маските за лице на Freeman. На снимката е маската, която ползвам в последно време, но всички останали също са много обичани от мен. Няма друга маска за лице, която така добре да действа на моето лице. 
Мицеларната вода на Bioderma в розовия вариант е откритието ми за 2013 що се отнася до козметиката за лице. Почиства грима на 100% и изчиства кожата ми от всеки недостатък. Пробвах много други подобни продукти, но тази вода е най-добрата.
Що се отнася до кремове, то имам два любими -  един за лице и един за очи. И двата са от ниския клас козметика, но на моята кожа действат чудесно. Кремът за лице е Nivea Anti Spot и той има голяма заслуга за това кожата ми да е чиста и подхранена. Много лека и приятна текстура, попива веднагически и не ми омазнява кожата. А крема за очи е на Bilka и за него писах тук.


Коса


Тук любимците са всъщност три, само дето изхвърлих празната опаковка на единия най-несъобразително. Говоря за любимия си шампоан за обем на John Frieda. Наистина придава обем на моята коса и я прави мека и чиста.
Едно от най-големите ми открития за миналата година е сухия шампоан. Този на снимката е единствения, който съм пробвала, но за мен си е много добро попадение. Идеята за такъв продукт е страхотна. В много важни моменти ме е спасявал от не добре изглеждаща и мръсна коса. Не че ходя често така, но какъвто съм карък, точно в такъв момент ще ми се наложи да изглеждам добре, за някое събитие да речем. Но аз съм работещо момиче, не разполагам с цялото време на света. Та, мисълта ми е, че този сух шампоан понякога спасява положението.
Друг продукт, без който косата ми не може, е спрей за лесно разресване. Този бебешки на Johnson's е много нежен и щадящ и не ми омазнява косата, но пък я сресвам за секунди без проблем.


Аромати


Любимците тук ги избрах без грам колебание. Най-най-най-прекрасният парфюм на света е Valentina на Valentino. Не мога да описвам аромати, само ще кажа, че този парфюм е любов от първо помирисване. Имам си и други много обични, но този просто ги отвява.
Спреят на Victoria's Secret със слива и фрезия е завладяващ с уникалността си. Нямам друг подобен хем свеж, хем изискан, хем нежен аромат. Той е всичко в едно, да не говорим колко невероятно траен е...
И не на последно място е свещ, която открих едва в края на годината, но успя да измести в сърцето ми така прекрасната Glade с шоколад. Тази тъмно червена свещ е на Air Wick и има ориенталски аромат, който е магически.


Устни


Не можах, просто не можах да сведа любимците си в тази категория дори до три, а камо ли до един. Накратко:

- L'Oreal Colour Riche Balm - ревю тук
- Bourjois Color Boost Glossy Finish Lipstik 04 Peach on the Beach - ревю тук
- Гланц за устни Flormar P803 - ревю тук
- Гланц за устни Revlon Peony - скъп подарък е, но не само затова ми е толкова любим, а и защото е идеалния избор за всеки ден, всеки аутфит и всеки грим.
- Avon Lip Crayon Carefree Coral - само от два месеца го имам, но от първия досег с него ми стана любим. То си е червило, невероятно червило, най-вече като цвят.
- лак червило Deborah Milano 10 - Ох! От къде да започна? Може би от ревюто, което може да видите тук.
- Maybelline Colour Whisper 430 Coral Ambition - най-най-най-обичаното и носено постоянно от мен червило за изминалата година. Ревю тук.


Лакове за нокти 


И тук ми беше трудно да реша, все пак се лакирам постоянно, а и това за годишните ми любимци. Накратко: новата ми страст (тъмно червено/бургундско), кафявото, което отива на всичко, ментово на черни точки и шестоъгълници, бебешко синьо с гланцов ефект, любимото бебешко млечно розово, идеалното пастелно ментово и лятното неоново розово/коралово.

Четки


Не помня откога не ползвам вече апликатори или тампончета за грим. Използвам предимно четки. Те са важна част от ежедневния ми грим и няма как да не им отдам заслужените 5 минути слава. Имам много четки, но без тези 4 не мога - четка за пудра от Eco Tools, Stippling четка (използвам я за руж), четка за блендване/контуриране на Impala и най-най-най-любимата ми четка за сенки от Jumbo. Препоръчвам всяка една от тях, вършат страхотна работа.

Дааа, не ми се получи кратка публикацията, но надявам се все пак да е била интересна.

До скоро  <3

11 коментара:

  1. Постът ти е много полезен. Личи си, че си се постарала и пишеш за козметиката със страст :) Пожелавам ти през 2014г да продължаваш в същия дух в бюти блогвонето :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, радвам се че си личи колко много ми харесва да си имам козметичен блог :)

      Изтриване
  2. Много интересна публикация, с разнообразни продукти. От мен също пожелание за успешна 2014 в списването на блога :-)

    ОтговорИзтриване
  3. Доста добре селекция. Някой от продуктите притежавам и също обожавам, други са ми в уишлиста от ужасно много време :) Може да видиш и моите фаворити, ако ти е интересно.
    Поздрави,С.
    Girl's temptations | 2013: Любими продукти

    ОтговорИзтриване
  4. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  5. Чудесни неща Меги.
    Аз едва наскоро разбрах за пудрата на Есенс (с това име - няма как) и взех последната от Елитис. После ги видях в Лили (на Веслец срещу Дон Домат). Ако настояваш да се снабдиш - побързай преди да са пуснали новите колекции.

    ОтговорИзтриване
  6. Много ми беше интересно :)) Пудричката на Есенс от време на време я има по щандовете в Лили.

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...