събота, 23 февруари 2013 г.

Продукти,от които съм разочарована

Здравейте!


Въпреки, че на пазара има изключително много хубави продукти, които си заслужават, има и такива, които са разочарование. Когато си купувам нещо, то е защото много ми е харесало, и когато след това не ми оправдае очакванията, съм разочарована. За моя голяма радост списъкът не е дълъг. Ето го и него :

- лак за нокти Golden Rose ;

- молив All in 1 Cosmetic Pencil Ruby Rose ;

- сенки за очи Avon ;

- руж на Astor ;

- хайлатър/руж на Alverde ;

- тоалетна вода Bulgari Jasmin Noir ;



Започвам с лакът за нокти на Golden Rose от последната им серия Rich Color в цвят 31. Купих си го заради цвета, понеже бях на вълна тъмно лилаво/патладжан/слива. Взех си червило в същия цвят и съчетанието с този лак и един шал, беше убийствено. Но...



Още първия път, в който го ползвах, не издържа и 1 ден на ноктите ми. Лакирах се вечерта с 2 слоя, и понеже след като изсъхна забелязах, че ще започне да се лющи, сложих още един слой. На другия ден вечерта го махнах, защото се олющи... Дори и 10 слоя да сложа от него, той просто не стои на моите нокти.

Следващото ми разочарование е един молив всичко в едно на Ruby Rose. Взех си го с идеята да  го използвам във вътрешния ъгъл на окото. Цветът е шампанско, много е хубав. Реших, че ще ми върши чудесна работа.



За съжаление, ако го сложа в 12ч., то в 12.30ч. той ще се е изпарил незнайно къде. Просто не е траен, а моята идея беше да си стои на мястото поне няколко часа. 


Сенките на Avon са като руска рулетка напоследък - просто не знаеш на какви ще попаднеш. Поне тези палитри от по 4 цвята. Преди време си купих няколко различни нюанса и са си супер. Обаче напоследък сякаш ги развалиха.


Става въпрос за сенките в нюанс Island Breeze. Всъщност точно тези не съм ги купувала аз, а са ми подарък от една колежка. Зарадвах им се много в началото. Но когато ги пробвах, осъзнах, че почти нищо не става от тях, просто защото не излиза никакъв цвят. Изключително сухи са, и ако се вгледате добре в снимката (за по-голям размер кликнете на снимката), са странно издълбани, без това да значи, че съм успяла да изкарам нещо от тях. 


Същият проблем имам и с ружа на Astor 002 Peachy Coral.


Тази марка е нова на българския пазар, или поне аз наскоро я открих в DM. И естествено реших да пробвам нещо тяхно, а именно ружа им. Той представлява съчетание от 3 цвята, единият от който може да се ползва като хайлатър. Доста добре изглежда, като го пробваш обаче, няма никакъв ефект. Никакъв цвят не излиза от него. За мен е напълно безполезен. А все пак струва 16 лв.

Последното от разочарованията ми, що се отнася до грим, е пак руж. Не бих казала, че нямам късмет в избора на ружове като цяло, защото имам няколко много добри попадения. Обаче този на Alverde не е едно от тях ; 



Както се вижда на снимката, доста пъти съм се опитвала да му дам шанс. Но и той е страшно сух и почти няма цвят, когато се нанесе на лицето. Имам чувството, че още повече изсъхна с времето и съвсем не върши работа. И още един недостатък - миризмата. Не ми допада хич, мирише на нещо старо (при това още от самото начало).

И сега идва ред на най-голямото ми разочарование. Става дума за парфюм, или по-скоро тоалетна вода, тази на Bulgari Jasmin Noir ;



Въпреки че е на последно място по ред, всъщност държи първенството в този пост. Беше на промоция в Lilly, на цена 100лв. за 100ml. И понеже отдавна го исках, си казах "супер". Естествено, за тази цена, знаех че не е парфюм, а тоалетна вода, и знаех че няма да е най-трайният на света. Но се оказа, че на моята кожа не стои повече от 2 часа. Когато пробвах парфюма в Beauty Zone, това което най-много ми хареса, беше точно променящия се мирис, превръщащ се точно в това, което искам. За съжаление, с моя избор, до там не се стига, понеже се изпарява скоро след като съм си го сложила. И честно казано, не го отдавам на това, че е тоалетна вода, защото имам много други такива, които са просто страхотни и невероятно трайни.

Това са най-големите ми разочарования. Наистина не са много, имайки предвид, че имам голяма колекция от гримове, парфюми и т.н. Исках да ги споделя с вас, за да мога по някакъв начин да помогна. Това, разбира се, е мое лично мнение, и това не означава, че за някой друг тези продукти не са страхотни.

Надявам се да попадам на все по-малко разочарования за в бъдеще.

Приятен съботен ден! :)


7 коментара:

  1. И аз съм много разочарована от сенките на Avon цвета се различава от този в опаковката,много слаба пигментация,изобщо се зарекох сенки от тях да не поръчвам....Пълен боклук се оказаха..за Alverde незнам лично аз съм доволна от ружа,но всяка кожа е различна...Интересен пост,обичам да чета подобни теми,за да знам какво да не си купувам L:D Ако искаш високо пигментиран и издържлив руж,ти препоръчвам този на Inglot,удивителни са..Май много дълъг стана моя коментар,но блога ти ми хааресва...Продължавай все така :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти! Радвам се, че блогът ми ти харесва :)

      На мен също са ми много полезни подобни постове, затова реших и аз да помогна с каквото мога. Наистина се пестят пари така.

      А за ружовете на Inglot съм напълно съгласна, имам техен и е разкошен.

      Изтриване
  2. Явно миризмата на продуктите на Alverde е такава - неприятна. Аз си бях купила фон-дьо-тен и той "ухаеше" така още от началото. Благодарим за интереснии и полезен пост, Меги :)

    ОтговорИзтриване
  3. От скоро чета блога ти и искам да ти кажа, че страшно много ми харесва! Относно "Жасмин ноар" мога само да кажа, че това е любимият ми аромат. Според мен си попаднала на някой фалшив, аз просто не вярвам, че в дрогериите може да се открие оригинал, но това си е лично мое мнение. А и при мен ароматът си остава за доста време и дори ако си сложа от него вечерта, на сутринта все още се усеща.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей! Много се радвам, че блога ми ти харесва! А за парфюма, права си, напълно съм убедена, че е фалшив :( Завиждам ти благородно за твоя, че е траен, защото и аз обожавам аромата му и ако моя беше траен, щях да съм много щастлива, но уви :(

      Изтриване
  4. В Лили и аз попаднах на фалшив парфюм, макар и от по-евтините. Аз лично от там не бих си купила парфюм. Мисля че не са оригинални.

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...