четвъртък, 9 май 2013 г.

Черен молив за очи

Здравейте!

Днес докато се чудих кой черен молив да си сложа когато се гримирах, реших да ви поговоря  за този чуден продукт. Едно време, когато бях ученичка, гримът ми се състоеше от гланц, черен молив и спирала. Ползвах черния молив на мама, даже тя ме научи как да го слагам във водната линия, което си беше трудна работа. Сега вече не се и замислям като си слагам молив на очите, това вече е рутина за мен.

Мога преспокойно да кажа, че ползвам черен молив за очи всеки ден. Ползвам го предимно вместо очна линия. Понякога си слагам от него и във водната линия. Но това оптически смалява очите, така че не го правя често. Според мен, например за вечерен завършен грим, трябва да има черен  молив, той придава една загадъчност и драматизъм.

През годините съм ползвала моливи на какви ли не марки. Сега ще ви покажа тези, които в момента имам и използвам.


Ето как изглеждат на ръката ми. По мое мнение си личат разликите в цветовете. На ръката ми са показани по ред точно както на горната снимка, за да няма объркване.


Ще започна с молива в ляво. По спомени (вече се е изтрила информацията на опаковката) този молив е на Ruby Rose и цената му беше около лев-два. Бях си го купила от едно малко квартално магазинче, защото го бях видяла преди това и ми беше харесал.


На снимката се вижда, че е счупен. Не го бях ползвала отдавна и сега когато го отворих да го снимам, се счупи. По принцип си пазя всички неща, които имам. Но, все пак тази неприятна изненада се случи. Лошото е, че дори малкото от това, което остана, е паянтово и няма да мога да използвам...Но, както и да е, не е като да нямам други черни моливи. Та, за този молив, мога да кажа, че не е толкова наситено черен, средно мек, не се подостря, защото е автоматичен. Ползвах го доста време, но не знам дали бих го купила пак.

Този до него е на Essence.



Името му е I♥Rock и си го взех наскоро. Търсих си молив, който да не се размазва когато го сложа във водната линия, но също така и да не ми дразни на очите. Това, за моя голяма изненада, се оказа доста трудна задача. Реших да дам шанс на този молив и мога да потвърдя че е идеален. Ползвам го и като очна линия и за водната линия. И не мърда доста време. Наситено черен е, мек и много приятен за ползване. Бих си го купила пак със сигурност.

Следващият молив е на Catrice.


Името му е Kohl Kajal. Не съм голям специалист, но като видя Каял, за мен това значи мек и мазен молив. Всъщност имам такъв единствено на Oriflame и мога да направя сравнение само с него. А този на Catrice не е такъв. А и с времето поизсъхна и почна да ми дере на очите когато го нанасям. Малко по-светло черно е и го ползвах доста в началото, както си личи по това колко е останало от него. Все пак, като цяло мнението ми за него е позитивно, но едва ли бих го купила отново.

Последният герой на тази публикация е силиконовия молив на Impala.


Голямо търсене падна докато намеря този молив. Всеки втори пост за черен молив, който четях, беше за този продукт и беше хвалебствен. И смятам, че си заслужава хубавите думи. Това е най-черният черен молив, който съм имала. Изключително лесен за нанасяне, изсъхва бързо и стои цял ден. Но, за съжаление мога да го използвам само като очна линия, понеже очите ми сълзят от него, ако го сложа във водната линия... Може би заради малките блестящи частички в него, не знам.. Не е като да не опитвах няколко пъти, даже се постарах да убедя себе си че очите ми не сълзят от него, но уви... Бих го купувала отново и отново!

Ако трябва да кажа кой ми е най-любим от тези моливи, то той със сигурност ще е на Импала. Но ако трябва да си купя един единствен, то той ще е на Essence, просто защото мога да го ползвам и за долната линия.


Като цяло черния молив е продукт, който винаги съм ползвала и ще продължавам да ползвам. Сега искам да опитам Avon Supershock, надявам се да ми хареса. Вие кои черни моливи бихте ми препоръчали?


Пожелавам ви топла и уютна вечер! ♥

1 коментар:

  1. Здравей! Молива на Avon Supershok е много добър. Аз ти препоръчвам и черния молив на Maybelline Master Drama. От скоро го имам и толкова ми хареса, че го използвам всеки ден. Даже по мое мнение е по-добър от този на Аvon. Аз нося лещи и тези два молива са от малкото, които не ми дразнят очите :)

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...