вторник, 28 май 2013 г.

Minty nail polishes

Здравейте!

Както преди време бях обещала, ще ви покажа любимите си лакове за нокти в така актуалния цвят "мента" и "тюркоаз". Някои са по-зеленикави, други по-сини, но всички са от една и съща цветова гама. Тези лакове ми напомнят за морето и затова смятам че са много подходящи за лятото. Това ще ми е цвета на ноктите през лятото, а устните ще са коралови. Решено!


По принцип не съм особено добра в улавянето на цветовете на лаковете на снимка,  но този път сякаш горе-долу ми се получи. Естествено, смятам че на живо са много по-хубави.


Първият лак е от Avon, доста скорошна придобивка, казва се Sprightly Mint.


Странна работа са за мен лаковете на Avon. Някои много ми харесват, поръчвам си ги, лакирам се и ставам на "балони", ама големи и по много. Не знам дали проблема е в моите нокти или в начина, по който се лакирам, но резултата е плачевен. И знаейки досегашния ми опит, пак си поръчах лак, но толкова много ми хареса цвета, че не устоях. Пък и нали знаете -  надеждата умира последна. Сега, след всичко казано, с риск да ме обявите за луда, ви казвам най-чистосърдечно, че обожавам този лак. По-точно цвета му. Мисля, че е уникален, не се среща често и мисля да го нося цяло лято. Точка!

До него е прекрасния и толкова известен лак на Essie Mint Candy Apple.




За този лак толкова много се говореше и пишеше и знаете ли какво - заслужава си всяка хубава дума. Това, което най-много ми харесва в него е, че е по-син, отколкото си мислех. Едно такова ментово бебешко синьо. Този лак е наситен, свеж, покривен, издръжлив и има супер блясък. Няма нужда от топ лак. С една дума - перфектен! Скоро ще съм кума на сватба и ще бъда с него.


Следва един лак, който имам отдавна - Rimmel 835 Bright Back At You.


Преди време си намерих из архивите една снимка с този лак и помня, че си помислих "Уауу, как добре изглежда този лак". Сега нямам представа къде е тази снимка (ако я открия, ще я сложа тук) но знам, че много харесвам този лак. Той е по-скоро тюркоазен, но пак е много покривен и има страхотен блясък. Но по спомени издръжливостта му не е голяма.

До него е един друг мой фаворит, 424 на Flormar.


Този лак е по-зелен от другите в тази публикация. Пак е ментов, но повече зеленее. Имам го от миналата година и съм го ползвала доста. И още не ми е омръзнал, няма и такива признаци. Много го харесвам и мога да говоря за него до утре. Трайността на лаковете на Flormar не е кой знае колко добра, но поне 3-4 дни издържат на моите нокти.

Следва един лак, който имам от години и не е мръднал. Говоря за Manhattan 87D.


Цветът е малко по-тъмен тюркоаз. Лакът е супер покривен и е матов (може би съм една от малкото която не си пада по глитърни лакове). Обичам пастелните цветове и този е страхотен такъв. Браво на производителите за качеството на лака, не е мръднал, а го имам от доста години.

Следва един лак, който съм слагала само веднъж -  Umbrella 117.


Взех си го миналата пролет с идеята да го нося лятото. Но нещо не е мой тип. Прекалено е течен, почти прозрачен е и не ми харесва как стои. Никак не е покривен, два слоя в никакъв случай не стигат. Но пък е много свеж и готин цвят.

Последният лак от редичката е на Miss Sporty и е номер 456.


Това не е нито ментово, нито тюркоазено, а просто едно прекрасно наситено синьо. За съжаление консистенцията на този лак е прекалено гъста. Така си е от самото начало. Четката, за сметка на това, е плоска и адски удобна. Много ми се е приносило напоследък синьо и се чудя дали да не си взема синия лак от новата серия на Bourjois...



Сега ще ви кажа кой е лака на ноктите ми днес. Става дума за един лак, който от много време насам гледам в сайта на производителя, но не и по магазините. Той е номер 61 и е от серията Selective на Golden Rose. Бях се запасила с търпение, защото ме увериха, че щом го има на сайта, значи скоро ще го пуснат и по магазините.




Представата ми за цвета беше маааалко по-различна. На сайта ми изглеждаше искрящо неоново синьо, а наяве е ментов тюркоаз. На снимките изглежда както и на сайта, но на живо е по-различен. Днес, минавайки покрай едно любимо квартално магазинче, го мернах с една малка частичка на лявото око и след секунда вече бях в магазина. Видях, че не е цвета, който си бях представяла, но много бързах и го взех. Е, не съжалявам. Засега серията Selective много ми харесва и знам, че няма да се разкайвам че взех този лак. Вече ми е на ноктите и съм много доволна.

Без повече обяснения, ви казвам лека нощ! ♥

8 коментара:

  1. Преди време и аз имах лака на Umbrella. Страхотен цвят, но покриваше на едва на 3 слоя :(

    ОтговорИзтриване
  2. Красота!
    Имах идея за подобна публикация, ще я реализирам тези дни :)
    лакът на ГР е новост за мен, ще го потърся :)

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесна колекция си насъбрала! <3
    А непокривните лакове опитай да ги сложиш на бяла основа. :*

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ей, много обичам като научавам такива готини трикове,мерсиии :) ♥

      Изтриване
  4. Този Golden rose Selective веднага отива в wishlist-а ми ! Харесва ми и шишенцето и цвета. Точно тези дни смятах да си направя едно degrade в синьо-зелено. Ах, имам на Флормар същия и го обожавам!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Оо,пробвай ги задължително,ще ти харесат.. този на Флормар просто няма шанс да ми омръзне :)

      Изтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...