събота, 15 юни 2013 г.

Longlasting Lipsticks

Здравейте!

Както знаете, аз съм отявлен почитател на червилата. Имам всякакви цветове, всякакви видове, както кремообразни и нетрайни, така и сухи и дълготрайни. Мисля, че по-често посягам към тези с по-мазна консистенция, но все пак има моменти, в които нямам желание да подновявам червилото по 5 пъти на ден, и тогава си слагам едно от дълготрайните ми червила и проблемът е решен.

Смятам, че когато една жена има много задачи през деня и няма много време за грим, но все пак иска да изглежда добре, стратегията е да ползва дълготрайно червило. Както и по разни събития, излизания и т.н. едва ли бихме искали (поне аз) през час да сме в тоалетната и да си слагаме червило. Тогава някак си хем искаш да изглеждаш добре, хем да не трябва да се оглеждаш постоянно в огледалото. В тези моменти дълготрайното червило е правилното решение. 

Оказа се, че аз имам доста дълготрайни червила. И ако трябва да съм откровена, нещата ги виждам по следния начин - дълготрайно червило = сухо червило. 


Когато помисля за дълготрайно червило, първо за тези на Golden Rose  се сещам. Тоест за серията с черна опаковка и златна лента по средата (доколкото знам са имитация на Chanel).

Имам 5 от тях.


Няма да изпадам в подробности, защото вече съм писала за тях. Ако ви е интересно какво ми е мнението за тях, моля кликнете тук. Само ще кажа, че всички са матови и изключително сухи. В повечето случаи слагам балсам под тях. 

Следващото добро попадение са червилата на Kate Moss за Rimmel. 


Оh la la, това са едни от най-добрите червила, които някога съм имала. Моите са номер 16 и 110. Матови са, умерено сухи и мноого дълготрайни. Миришат ми на нещо хубаво, което не мога да определя. Номер 16 е универсално розово, за което не смятам че някой не би харесал. А номер 110 е малиново червено. 


Когато съм с розовото червило, винаги ме питат кое е и получавам комплименти. А червеното си го взех преди месец и още не мога да му се нарадвам. Не харесвам всяка разновидност на червеното и за мен си е постижение да намеря нюанс, който да ме удовлетвори. Пак казвам, много добро попадение са червилата от тази серия. 

Няма как да пропусна да спомена в този пост и две от най-любимите ми червила напоследък. Едното е на Bourjois, а другото на Flormar.


Червилото на Bourjois е от серията Rouge Edition и е номер 11. Преди време го бях описала като коралово, ама колкото повече го гледам, все повече ми се струва малиново червено с лееек оранжев подтон. Другото червило открих наскоро и в момента, в който го пробвах на ръката си, знаех че ще е мое. На капачката му е написано на английски "дълготрайно червило" и моето е в нюанс L14. Това е неоново коралово червило, супер искрящо и разкошно. Това е най-любимото ми червило за всички времена. Обожавам го просто и мога да го нося постоянно. А само си мечтая за момента, когато ще имам тен, ще съм на морето и ще нося това червило... Пък и нали е дълготрайно, пиенето на коктейли няма да го махне от устните ми... Йей... И то е сухо, но аз съм намерила решението - просто слагам малко от Maybelline Color Whisper 430 отгоре. О-Б-О-Ж-А-В-А-М ГО!!!!


На тази снимка можете да видите красотата на гореспоменатите червила.

Харесвам също и прасковени и оранжеви червила и ровейки из несесера, се оказа че имам няколко такива, които са дълготрайни.


















Червилото в ляво е Gosh 152 Mandarina. Светъл прасковен цвят, който понякога на устните стои малко тебеширено. Нежно и приятно червило, подходящо за през деня. До него е ярко оранжево червило на Miss Sporty, носещо името 051 Bubble Gum. Аз обаче не съм съгласна с това име. Като чуя дъвка, не си представям оранжево, но както и да е. Това червило обаче на мен не ми харесва как ми стои. На други хора да, на моите устни не. Освен това много се врязва в линийките по устните и ми идва прекалено сухо. Ще взема и него да го ползвам с това на Maybelline отгоре. Хм, мисля че ще се получи добре. 

И последно, едно "нюд" червило от Inglot.



То е номер 263 и си го купих в момент, когато исках точно такова светло телесно червило. Но то е доста по-светло от цвета на устните ми и стои меко казано мъртвешко. Затова, когато съм с него, имам гланц отгоре, който да попромени малко цвета. Също много сухо червило, което затвърждава теорията ми за дълготрайните червила.

Това са моите дълготрайни червила. Не бих могла да кажа точно колко време издържат на устните, защото винаги преди да ям/пия си махам червилото с една салфетка. Адски много мразя да го виждам по вилицата/лъжицата. Знам, че ползвайки червила, неизменно си похапваме малко от тях, но когато мога, избягвам да го правя. И все пак, в сравнение с други червила, тези са по-издържливи и дори когато си мисля, че нямам вече червило на устните, поглеждам се и то си е там.


Ще се радвам да ми препоръчате други добри дълготрайни червила. Вие от кои сте най-доволни?


Лека вечер!

15 коментара:

  1. Страхотна публикация! Определено ще се сдобия с някое от тези на Golden Rose и с някое на Римел. Аз от скоро се запалих по червилата, но ми е много досадно да се чудя там ли е, не е ли, изтрило ли се е по гаден начин и т.н. Благодаря за информацията, ще ми е от полза! (:

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За нищо, пак заповядай :) радвам се, че съм била полезна :)

      Изтриване
  2. Strahotna kolekciq si imash :) Az bih ti preporuchala da probvash chervilata na MAC te spored men sushto da dulgotraini i formulata e mnogo leka vuobshte ne se useshtat vurhu ustnite :) A chervilata na Inglot kakva cena sa?
    http://makeupbyjoanna909.blogspot.com/

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. От няколко месеца вече се чудя кое точно от всички червила на Mac, които съм си харесала, да си взема :D Червилото на Инглот беше 19.50лв.

      Изтриване
  3. Лелееее, колко много красоти! Тези червила на Golden rose съм ги отписала, имам 1 коралово и ми седи като тебешир и е ужасно сухо....хвърлих пари на вятъра!
    За сметка на това Rimmel Kate са страхотни! Имам номер 08 и май ще си купя това 110, уникално изглежда. Чела съм и съм гледала в ютуб, че черните опаковки много ги харесват, а червените ги режат безапелационно! Като имаш и двете, моля те, кажи ми има ли наистина такава огромна разлика?
    Моето най-дълготрайно е Maybelline Color Sensational, Atomic Pink 190 май беше номера, много тъмно розово, леко лилавеещо :)) и Rimmel Kate :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей! Аз лично при моите 2 червила на Kate Moss не виждам абсолютно никаква разлика..и двете са страхотни и се различават само по цвета, нищо друго.. не знам защо има лоши отзиви за тях,но пък и аз имам само едно с червена опаковка, и само по него мога да съдя..

      Изтриване
  4. Такааа, май трябва да се видим с тебе на по кафе защото 70% от твоите червила имам и аз и на мен също са ми любими :))))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хаха, супер :) ами хайде,ама ми се струва, че вместо кафе, може да отидем по магазините за червила :))))

      Изтриване
  5. Здравей, номинирах те за Liebster наградата! Можеш да видиш публикацията тук -> http://www.ai-no-storia.com/2013/06/tag-liebster-blog-award.html Приятен ден и много усмивки! :)

    ОтговорИзтриване
  6. Здравей! Номинирах те за Liebster Blog Award - http://srslywhatdoesit.blogspot.com/2013/06/the-liebster-blog-award-tag-bg-only.html
    Бих се радвала ако желаеш да се включиш :)

    Откраднах си няколко идеи и си харесах няколко червила, не знам защо, но твоят блог винаги ми влияе така - искам да изтичам да си купя червило! :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти за номинацията :) можеш да прочетеш отговорите ми на въпросите ти в последната ми публикация :)

      А пък що се отнася до червилата, какво да ти кажа, просто ги обожавам :) радвам се, че някои са ти харесали :)

      Изтриване
  7. Здравей имам същите червила,но без тези на Kate Moss ,ти от къде си ги купи ? Аз съм от Хасково и не знам дали ще ги има в нашия ДМ :(

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей :) Купих си ги и двете от DM, но в София... мисля си обаче, че и в твоя град ще ги има... Сподели дали си ги намерила и какво мислиш за тях :)

      Изтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...