неделя, 23 февруари 2014 г.

Моите балсами за устни - част 2

Здравейте!

Преди около половин година направих пост с балсамите ми за устни. Ако ви е любопитно, може да го видите тук. От тогава насам обаче аз се изкуших още много пъти и колекцията ми нарасна значително. Аз обожавам всякакви продукти за устни и балсамите за устни са сред тях. А и са ми нужни постоянно. Ползвам ги както през деня, така и преди лягане. Използвам постоянно червила, като някои от тях изсушават устните ми, така че им е нужна хидратация. А и на едни напукани и сухи устни червилото не стои добре. Та, с две думи, грижа се за устните си с помощта на балсами. 


за този  забравих, затова липсва на горната снимка

Ще започна с I love... Coconut & Cream. Имаше приятен аромат, който с времето се промени. Консистенцията му е много гъста и някак твърда, затова трябва да загребвам поне 5-6 пъти, за да изкарам нещо. Но пък действа добре на устните ми, та затова няма да го изхвърля. 

За голяма моя изненада, този път в колекцията ми има само един балсам на Nivea. Аз много харесвам техните балсами, точно затова и половината ми са вече отдавна преполовени. В този, който е нов на пазара, ме привлече факта, че е с праскова. Не съм човек, който много обича да яде плодове, но не мога да отрека, че ми харесват ароматите им. Та, този балсам мирише на истинска, току що откъсната праскова. Консистенцията му е обичайната за Nivea. Има лек прасковен (каква изненада!!!) цвят. Това, което на мен мноооого ми харесва, е че аромата се задържа дълго на устните ми. А и хидратира и омекотява устните ми добре.

Следва последно закупения от мен балсам - така хваления Nuxe Reve De Miel;


Този балсам се различава от всеки друг, който съм имала. Консистенцията му е като на захаросан мед (може би от там идва името му, защото определено не е заради аромата). Много е гъст и сякаш е на малки бучки, които се стопяват на устните. Все още съм в процес на пробване, така че няма да навлизам в подробности. Само ще кажа, че този балсам си върши работата много добре, ама наистина много добре. Мирише ми на джинджифил...

През миналата година получих два балсама от Америка - Babylips на Maybelline и EOS

За всеизвестния Babylips имах явно твърде големи очаквания. Всъщност е балсам като балсам. Нищо особено, дори цвета не ми хареса, мислех си че ще е по-светло прасковен, а той е един такъв оранжево-керемиден и леко перлен... EOS пък надмина очакванията ми. За него имам отделна публикация, която може да видите тук


Понеже бях доволна от балсама с какао на Himalaya, си взех и подхранващия, който е с аромат на дъвка. Като консистенция и действие са еднакви и ми харесват. Не мога да реша кой от двата аромата предпочитам...

Напълно случайна покупка е балсама с грозде на Yves Rocher. Безцелна покупка, но много успешна. Продавач-консултантката не успя особено да ми обясни каква е консистенцията на балсама, но аз все пак реших да рискувам и не сгреших. Много нежен и лек аромат, а и омекотява и хидратира устните добре. 

Първият си балсам за устни на марката Leocrema взех наскоро, преди месец-два, но вече успя да се превърне в мой любимец. Той е с мляко и бадем, но на мен ми мирише на карамелизирани пуканки, което предполага автоматично че често го ползвам... хахахахаха. 

И на последно място в поста и на първо в сърцето ми, е балсама със жасмин на Korres


За него писах наскоро ето тук. С всеки изминал ден се убеждавам, че няма по-добър балсам за мен от този. О-Б-О-Ж-А-В-А-М ГО!


Тъкмо щях да напиша, че за момента не искам други балсами за устни, но веднагически ми светна една червена лампичка с много въпросителни тип "как можа да забравиш". Забравих за така мечтания Clarins Instant Light Natural Lip Perfector. Все ги гледам (различните цветове) в магазина и все не се решавам да дам 30лв., но живот и здраве и това ще стане, за да е пълно щастието на устните ми.

Ще се радвам да споделите с мен вашите любими балсами за устни, както и да ми препоръчате някой (не че имам нужда)...

До скоро! <3

14 коментара:

  1. EOS може и да го опитам, а Baby lips си е явно някакава детска глезотия. Аз от своя страна съвсем не го харесах. Имам с ментов вкус, ще го хвърля в плажната чанта, че поне има предпазен фактор да си го ползвам по време на слънчевите бани :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз не го харесвам особено, някак прехвален е... а EOS е хубав, поне на мен ми харесва :)

      Изтриване
  2. Много цветна колекция :) разкошотийки особено Korres :)

    ОтговорИзтриване
  3. Хубава колекция имаш ! Аз също ползвам тези двата на Himalaya и много ми допадат :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти :) балсамите на Himalaya явно са наистина добри, защото доста момичета ги харесват :)

      Изтриване
  4. Балсамът на Yves Rocher на каква цена го взе и от къде?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Цената не помня, някъде около 2-3 лева беше и си го купих от магазин Debenhams в мола на бул. България :)

      Изтриване
  5. A ot kade si vze babylips? Iskam takav :)))

    ОтговорИзтриване
  6. Искам да попитам този на леокрема с мляко и бадем добър ли е за зимата? Мазен ли е? :)

    ОтговорИзтриване
  7. Този с мляко и бадем ме заинтригува. Помага ри при напукани устни? А оставя ли цвят на устните :-D

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...