четвъртък, 27 февруари 2014 г.

Любимите ми четки за грим

Здравейте!

Не помня досега да съм правила пост за четки за грим. Главната причина е, че все имаше по някоя, която нямам, а искам. Е, сега имам всички, от които имам нужда. Сред тях има 10, които са ми наистина любими и ги ползвам ежедневно. 

Искам да уточня, че отдавна не ползвам апликатори за сенки (освен за някои по-мазни сенки), както и че мога напълно добре да си направя грима само с една две четки. Но предпочитам да използвам четки, защото ми е по-удобно, а и завършека на грима е съвсем друг.

Без повече лирически отклонения, че писане ме чака!


За бюти блогърка имам не особено голямо количество четки, но за едно нормално средно статистическо момиче, което обича да се гримира, са си напълно достатъчни. Аз съм на принципа, че трябва да имам точно толкова четки, колкото са ми нужни. Не че не обичам да експериментирам (даже наскоро го направих), но не смятам за необходимо да имам 5 четки за фдт, след като и една ми е достатъчна, стига да съм доволна от нея. Както и да е, пак се отплеснах. Исках да кажа, че имам 10 любими четки, които ползвам почти всеки ден...

Не се занимавам професионално с гримове и не знам всички наименования на четките. За мен четката за нанасяне на сенки на клепача си е четка за сенки и толкова. Така че извинявам се ако не използвам правилните думи. 

Започвам от ляво на дясно.

1. Скосена четка от Essence;



Една от първите четки, които си купих. Нямах особена представа за какво точно ще ми служи, но по клипчетата в Youtube всички я имаха, та да не остана по-назад. Сега, доста време след тогава, знам за какво се използва - за нанасяне на очна линия, за нанасяне на сенки на долния клепач, както и за попълване на веждите. Аз я използвам по последния начин и съм доволна. 


2. Четка за сенки за опушен грим от Essence;


Нея също я имам отдавна. Тя се използва главно за смесване (блендване) на сенките за очи с цел преливане на сенките с цвета на клепача. Мека е и малка, което за моите малки клепачи е изключително удобно. Трудно се намира добра четка за блендване, а тя играе главна роля в това сенките да изглеждат добре. Не е най-добрата, но засега ми върши работа. Не ми дере клепача, цветовете не се изтриват, а напротив, преливат се добре. 


3. Четка за сенки Mac 214 (имитация);


Бях получила като подарък сет четки имитация на Mac. Нямам оригинална четка на Mac, но съдейки по това че съм ги виждала, моята няма нищо общо, дори и формата е друга. Моята е плоска с доста твърд косъм, но пък ми е удобна за нанасяне на сенки на клепача с потупване. 


4. Четка за пудра Eco Tools;


Това официално е най-използваната от мен четка. Аз почти винаги нанасям пудра над фдт. Тази четка е доста голяма и с мек косъм. Супер пухкава е и не ми дере лицето. Тя може да се ползва за бронзант, руж и хайлайтър също, но аз си я ползвам по предназначение. 

5. Buffing Brush от Eco Tools;


Buffing Brush буквално преведено значи четка за полиране. Но този тип четки се използват предимно за нанасяне на фдт. Аз го разнасям с кръгообразни движения и ако щете ми вярвайте, има разлика в крайния резултат. Отскоро имам тази четка, но от първия миг ми хареса. Ще й направя подробно ревю. 

6. Stippling Brush от Real Techniques;


Една от най-известните марки четки. Трудно откриваеми у нас, но все пак аз се сдобих с една. Тя е предназначена за нанасяне на фдт, но аз не я използвам за тази цел, защото ставам на черти. Споменавала съм многократно, че с нея нанасям руж, напоследък доста по-често от преди. Резултатът са румени бузи, които понякога дори на мен ми изглеждат естествени, тип "сега влизам от студено на топло и лека руменина обагря лицето ми".

7. Blending Brush от Impala;


Твърде ми е голяма за блендване на сенки. Използвам я главно за скулптуриране на лицето, а също и за нанасяне на хайлайтър. За тази цел размера й е идеален. Пухкава е, но не много мека.


8.  Blending Brush от Barbara Hofmann;


Най-новата ми четка и поредната блендинг brush, която не използвам по предназначение. Още щом я видях, веднага си помислих, че е по-малкия вариант на Buffing четката ми. Което автоматично я прави идеална за нанасяне на коректор. Мекичка е и гъста, разнася коректора идеално. Много е удобна за целта, защото е скосена и на мен така ми е по-лесно. 

9. Четка за сенки от Jumbo;


Това е възможно най-любимата ми четка за нанасяне на сенки. Много е мека и удобна. Нямам нито една забележка, освен факта че наскоро си купих още една и косъмчетата й падат стремглаво... а първата е прана милион пъти и нищо си й няма... Ако трябва някой ден да имам само една четка за сенки, то със сигурност ще избера тази.

10. Четка за гел очна линия от Maybelline;


С моите некоординирани и треперещи ръце си е предизвикателство да сложиш очна линия. Но с тази четка нямам такива проблеми. Тя просто е създадена, за да улеснява живота на момичетата, които се гримират. Тя си върви в комплект с гел очната линия на Maybelline. 


Това бяха моите любими четки за грим, които между другото са със синтетичен косъм, а сега нека спомена и дума две за това как се грижа за тях. Признавам си, доста често ме домързява да ги пера, а трябва. За тези, които не знаят как се перат четки за грим, ще спомена набързо, че е добре това да се прави често, особено тези, които се ползват за кремообразни продукти с цел избягване на развитието на бактерии. Най-препоръчително е да се използва специален препарат/разтвор за целта, но и най-обикновен бебешки шампоан върши идеална работа. След като се измият, се подсушават внимателно, привеждат се във формата, в която искате да изсъхнат и се слагат под лек наклон с косъмчетата надолу. Целта е да се предотврати влизане на вода в металната част (от където излизат косъмчетата), за да се запази за по-дълго живота на четката. 



Ако сте прочели целия пост, ви поздравявам и благодаря :)

16 коментара:

  1. Много хубав пост! :-)

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесен пост, Меги! :)) Набелязах си някои четки и смятам да се обзаведа скоро с тях.

    ОтговорИзтриване
  3. Винаги изчитам докрай постовете ти. Чудесни са и полезни за мен. Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  4. Много интересен пост, Меги! Четката на Rt и аз я ползвам за руж, дори не съм пробвала каик нанася фдт. А от тези на Джъмбо имам две и двете почти са останали без косми :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, явно са им развалили качеството, за мое огромно съжаление...

      Изтриване
  5. Аз харесвам най-много четките си на RT, първо си купих комплектите за лице и очи, а след това и почти всички единични :D Просто са уникални, любими са ми - stippling brush, blush brush, exprert face brush, core colection :)) Само комплекта Duo fiber не използвам толкова често, защото останалите са толкова мекички, че винаги ръката ми отива към тях и не се сещам за този комплект.Няма да съжалявате, която и да си купите :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти за съвета, много приятен и обстоен коментар :)

      Изтриване
  6. Страхотен блог, браво! Много ми помогна в избора на четки,много добра работа!

    ОтговорИзтриване
  7. Страхотен блог, браво! Много ми помогна в избора на четки,много добра работа!

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...