сряда, 12 февруари 2014 г.

Deva BioVital Face Cleansing Products

Здравейте!

Харесва ми да купувам българска козметика и особено тази на Дева. Преди време си купих гел за лице и тоник от био серията с екстракт водорасли. Вече посъбрах впечатления и ще ги споделя в тази публикация. Трябва да спомена, че трудно се откриват, особено тоника за лице. И двата си ги купих от Добрич преди време. Това е странно, защото ми се струва, че трябва да е точно обратното, да са лесно достъпни, но както и да е... "Човек когато търси, намира" са казали хората...


И двата продукта бяха под 10 лв. и според мен си заслужават за тази цена. 

От една и съща серия са - с био екстракт от водорасли. Не помня досега да съм ползвала козметика с подобна съставка, така че ми беше наистина любопитно как ще ми подействат. 

Всъщност първо купих гела за измиване на лицето, но най-напред започнах да използвам тоника. Така че ще пиша първо за него.

Като всеки тоник и този е предназначен за почистване и освежаване на кожата на лицето и шията. Освен това обещава хидратиране, тонизиране, както и отпушване на порите. 


По принцип този вид продукти трябва да се използват след измиване на лицето като подготовка преди нанасянето на крема за лице и очи. Но аз винаги съм го използвала като следваща стъпка в махането на грим (тоест след мицеларната вода). Така имам чувството, че наистина съм се отървала от всичкия грим по лицето си. 

Този тоник е идеален за моята кожа, защото не я изсушава, а напротив, освежава я. Мирише страхотно и не дразни кожата ми. 


Относно стягането на порите, не съм забеляза да действа по какъвто и да било начин, въпреки че го ползвам от поне месец. 

За ежедневна употреба този тоник е добър и на мен ми харесва. 


Следва да поговоря малко и за гела за измиване на лице. Той е в удобна тубичка (точно както крема им за ръце с аромат на бисквитки), която е 150мл.



За него имах сякаш твърде високи очаквания. Те не се оправдаха напълно, но с времето осъзнах че това е един не лош продукт за ежедневна употреба. Е, не ми прави кожата чак толкова мека и прекрасна както любимия ми крем за измиване на Clinique, но не ми изсушава кожата и не я прави опъната. Измива добре като оставя след себе си деликатен аромат (същия като на тоника). 




На опаковката пише да се избягва зоната около очите, но аз не го правя, като това досега не ми е създало никакви проблеми. Не съм пробвала да махам грима с този гел, просто защото имам изграден навик да го правя с мицеларна вода преди да си взема душ. 

Консистенцията е гелообразна и прозрачна, като е средно течна. И в двата продукта няма и следа от водорасли. 


Икономичен е, количеството от снимката ми стига за цялото лице. Не прави пяна като се смеси с вода. Малко е лепкав, точно като гел. 

След използването на този гел кожата ми не скърца, но пък е наистина чиста и мека. 

Ако трябва да обобщя мнението си за тези два продукта на Дева, то бих казала че са добри за цената си. Не са кой знае какво, но и не са никак лоши. Ако искате нещо, което да се вмести в бюджета ви и да ви бъде от полза за ежедневната грижа за кожата, то преспокойно може да си ги купите. Ако обаче търсите нещо с ефекта "уау", то може би трябва да се огледате за нещо друго...

Това беше от мен за днес.

До скоро! :)

2 коментара:

  1. Напълно си права, че се намират много трудно, видях ги веднъж е Пловдив и от тогава не съм ги виждала никъде другаде. :(

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз мисля, че съм виждала гела в Billa, но това беше само веднъж, след това вече го нямаше... може би в Елитис ще ги има, знам ли...

      Изтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...